Posts tonen met het label Reviews. Alle posts tonen
Posts tonen met het label Reviews. Alle posts tonen

vrijdag 3 december 2021

Seffa medfouna - Marokkaanse vermicelli met kip

 Al jaren wilde ik seffa medfouna maken, maar op de een of andere manier kwam het er maar niet van. Het leek me altijd zo lekker, gestoomde vermicelli met heerlijke kruidige kip met zoete saus, rozijnen, kaneel en amandelen. Heerlijk! Net als couscous tfaya, dat vind ik ook zo lekker! Alleen in dit gerecht verstop je de kip onder de vermicelli, medfouna betekent namelijk zoveel als "verstoppen" of "begraven", onder de vermicelli dus in dit geval! En toen ik het boek Elke dag anders van Uit de keuken van Fatima kreeg, zag ik het recept er al in staan toen ik erin ging bladeren. Voor kookboekreviews maak ik nu steeds het recept wat op pagina 99 staat (dat nummer heeft mijn zoontje uitgekozen). En laat daar nou medfouna staan! Dus dat werd het!

Vermicelli stomen

Voor dit gerecht gebruik ik deze vermicelli van Dari, die is hier heel geschikt voor. Ik koop het bij de Marokkaanse of Turkse winkel, maar in grote steden hebben veel supermarkten het inmiddels ook. Het duurt even voordat de vermicelli gaar is, langer dan in het boek was aangegeven. Maar het is de moeite waard! Het is echt heel anders dan gewoon koken, dus doe dat echt niet, dat is zonde van de smaak! Eigenlijk een beetje hetzelfde als met couscous, gestoomde couscous smaakt echt heel anders dan gewelde couscous.

Voor de kip heb ik een hele kip gebruikt en deze in stukken gesneden (2 bouten en 2x kipfilet met vleugel) en het vel verwijderd. Maar je kunt ook kiezen voor kippenbouten (zoals in het recept is aangegeven) of als je liever geen bot hebt, kipdijfilet. Ook hier heb ik een veel langere kooktijd aangehouden dan de 15 minuten die in het boek staan. Ik kook kip eigenlijk altijd een uur, niet alleen vanwege de bacteriën, maar ook om de saus lekker te laten worden. Dus hieronder volgt het recept hoe ik het zelf gemaakt heb, dat wijkt dus iets af van wat in het boek staat.



Verder is het boek van Fatima weer heel gevarieerd, van pastagerechten tot traditionele Marokkaanse maaltijden, van homemade brood tot lekkere baksels, soepjes en smoothies. Mijn top 10:

1. Medfouna
2. Nutella ijskoffie
3. Gegrilde kip, gevuld met mihoen
4. Speculoos driptaart
5. Spinazie rolcake
6. Chocolate chip ijskoekjes
7. Lasagne met romige kip, spinazie en champignons
8. Bitterballen
9. Bagels
10. Club sandwich met zalm

Klinkt goed toch? Wil je dit boek ook? Bestel hem dan hier bij bol.com voor 20,99.

woensdag 10 november 2021

Noten-karamelslof uit het Feestdagenbakboek

 


Een paar weken geleden ontving ik een feestelijk pakket van Laura Kieft met daarin natuurlijk haar nieuwste boek het Feestdagen bakboek en nog een heleboel andere leuke en lekkere dingen om mee te bakken. Sprinkles, kleurstof, oogjes, lemon curd en een kleine sloffenring! Ik had er zelf al een, maar die is veel groter. Met deze kun je leuk kleinere versies maken zodat je meerdere verschillende smaken in één keer op tafel kunt zetten. Leuk voor een verjaardag! En toen ik op pagina 99 keek naar het recept wat daar stond (voor boekreviews maak ik nu het recept wat op pagina 99 staat, dat nummer heeft mijn zoontje uitgekozen), was het een noten-karamelslof! 

Feestdagenbakboek

Het feestdagenbakboek is op zichzelf al een feestje om door te nemen! Zulke leuke recepten voor Halloween, Sinterklaas, Kerst, pasen, Valentijnsdag, moederdag, Koningsdag, vaderdag en Oud en Nieuw. Toevallig was dit een idee wat ik zelf ook had voor een bakboek ooit, maar dan nog met suikerfeest en offerfeest erbij :D. Het is echt ideaal om iets leuks uit te kiezen voor een van deze feestdagen. Het zijn allemaal toegankelijke recepten, met soms eenw at uitdagende recept ertussen, zoals de konijntaart, hoe cute is die! Ik vind het altijd leuk om een kookboek helemaal door te nemen en ook echt te lezen wat er allemaal bij staat, eigenlijk net als een leesboek, maar dan met meer plaatjes haha!

Mijn top 10 uit dit boek:

1. Citroen-roomkaasrolls met fruit
2. Frambozen-cheesecakebonbons
3. Appel-spijscrumble
4. Stroopwafelblondies
5. Sinaasappelsoesjes (love sinaasappel)
6. Mokka-eclairs
7. Homemade chocoladeletters
8. Appel-speculaaskruimelkoek
9. Soesjestoren  
10. Spookschuimpjes

Klinkt dat niet leuk en lekker om te maken? Wil jij dit boek ook bestelen, dat kan hier bij bol.com voor 24,99.

maandag 18 oktober 2021

Dihina - Irakese dadel-kokoskoek uit het Andere Koekboek

 

Ik heb eigenlijk nog nooit iets uit de Irakese keuken gemaakt, ben er wel heel benieuwd naar! Deze dihina is bijvoorbeeld al ontzettend lekker, een stevige maar toch smeuïge koek met kokos en dadels. Je zou er ook repen van kunnen maken als tussendoortje, heerlijk! Er zit wel suiker in, maar ook dadelstroop. Ik ben wel benieuwd of de suiker bijvoorbeeld ook te vervangen is door dadelpoeder bijvoorbeeld. Ik ga het eens proberen, dan heb je helemaal een lekker gezond tussendoortje.

Het andere koekboek

Het recept voor deze dihina komt uit Het andere Koekboek, dat is zo'n ontzettend leuk boek! In het boek staan kinderen van vluchtelingen uit allerlei landen van over de hele wereld en zij delen hun favoriete recepten uit hun vaderland. Ze hebben vaak alles moeten achterlaten, maar recepten van het eten waar ze zo dol op zijn kun je natuurlijk overal mee naartoe nemen en overal bereiden. Dat is echt zo'n mooi idee, nooit zo over nagedacht, maar het kan kinderen inderdaad weer even terugbrengen naar het land waar ze geboren en voor een deel opgegroeid zijn. De verhalen zijn ook echt ontroerend en helemaal als je de filmpjes bekijkt die bij het kind horen. Er staat namelijk bij elk kind een QRcode die je kunt scannen zodat je op een youtube video uitkomt waarin het kind iets vertelt over haar favoriete eten. 



Ik was natuurlijk begonnen met mijn project 99, van elk kookboek het recept op pagina 99 maken. Nu staat er op die pagina in dit boek een foto en geen recept, maar die foto hoort bij het recept voor dihina. Een van de lievelingsrecepten van Fatima uit Irak. Haar filmpje kun je hier bekijken op Youtube.

Er staan trouwens nog veel meer lekkere recepten in die ik graag nog eens uit wil proberen, de krokante samosa's uit Sri Lanka bijvoorbeeld. Daar heb je wel 10 eieren voor nodig haha, maar lijken me echt lekker! Zeker omdat de loempiavellen ook nog gepaneerd worden. Of dolma, gevulde groenten die ik al jaren eens wil uitproberen. Hoe dan ook, genoeg lekkers om nog eens te maken en tegelijkertijd een leuk boek om door te lezen en de filmpjes erbij te bekijken. En voor ik het vergeet! Achterin zit nog een leuk memoryspel met foto's van gerechten uit het boek én een kaartje om jouw kind zijn eigen favoriete eten op te laten schrijven. Daarnaast nog superleuke stickers van allerlei ingrediënten, zodat je met je kind een boodschappenlijstje van stickers kunt maken.

Mijn top 10 uit dit boek:
1. Dihina (Dadel-kokoskoek uit Irak)
2. Samosa's (krokante driehoekjes uit Sri Lanka)
3. Biryani met raita (Rijst-kipschotel met yoghurtsaus uit Pakistan)
4. Ambasha (platbrood uit Eritrea)
5. Pakora (groente-aardappelbeignets uit Pakistan)
6. Injera (desempannenkoek met 3 toppings uit Eritrea)
7. Beignets africains (kokos-oliebolletjes uit Gambia)
8. Mantoe (dumplings uit Afghanistan)
9. Meshkofi (zoete pudding uit Iran)
10. Mutaki (zoete hoorntjes uit Azerbeidjan)

Benieuwd naar het boek? Het Andere Koekboek bestel je hier bij bol.com voor 16,95!

dinsdag 21 september 2021

Gele bloemkoolcurry uit de Vegabijbel

Vegetarisch koken

Ik heb genoten van deze vegetarische bloemkoolcurry en ik mis totaal geen vlees of kip erin. Wij eten dan ook best regelmatig vegetarisch, ik hoef echt niet meer elke dag vlees te eten. En jij? Eet jij vaak vegetarisch? Dat is een vraag die in de week zonder vlees vaak wordt gesteld op social media. Deze week zonder vlees is bedacht door Isabel Boerdam van de blog De Hippe Vegetariër en bedoeld om mensen meer bewust te maken van de gevolgen van het eten van zoveel vlees. Ze maakte ook de Vegabijbel, een kookboek boordevol vegarecepten in allerlei categorieën: soepen, curry's, wraps, quiches, salades, pasta enzovoort enzovoort. Soms gebruikt ze een vleesvervanger als tempeh of tofu, maar soms ook niet. En ik ben meer van het laatste, ik heb nog nooit tempeh of tofu gegeten, maar iets staat me tegen daarin... dus maak ik liever een vegetarisch gerecht zonder die producten. Gewoon met veel groenten en bijvoorbeeld peulvruchten. 



Project 99

Ik las pas ergens over een dame die een project 42 (kan ook een ander getal zijn geweest haha) was begonnen. Uit elke kookboek dat ze had, maakte ze het recept dat op pagina 42 stond. En ze begon met mijn koekjesboek, hoe leuk! En dat bracht me op een idee, ik ga ook zoiets doen! Ik heb nog een heleboel kookboeken die ik heb gekregen en waar ik iets uit wil maken, te beginnen met de Vegabijbel. Mijn zoontje mocht een nummer kiezen en kwam met 99 op de proppen, een leuk getal natuurlijk!

Op pagina 99 in de Vegabijbel staat een recept voor een gele currypasta, leuk natuurlijk, want ik hou van zelf kruidenpasta's en mixen maken. Maar niet zo fotogeniek, dus zocht ik een recept erbij waarin die currypasta wordt gebruikt. En dat werd deze gele bloemkoolcurry met kikkererwten en spinazie. Ik vind curry's zelf echt heerlijk, met rijst en groenten erbij en homemade naanbrood. Maar hier thuis zijn ze er minder dol op, vooral mijn zoontje niet. Die houdt gewoon niet zo van rijstgerechten helaas. Dus heb ik voor hem iets anders gekookt. Het recept wat hierna volgt is dan ook voor 2 personen (en de helft van wat in het boek staat). Het enige wat ik anders heb gedaan, is de bloemkool roosteren in plaats van koken, omdat wij dat lekkerder vinden!

maandag 8 maart 2021

Mangolassi en review Celebrating India

Houden jullie ook zo van smoothies? Wij zeker, zelfs de kleine Dina is er gek op! Deze mangolassi is een Indiase smoothie met (natuurlijk) mango, yoghurt, kardemom en wat saffraan voor een nog gelere kleur. In het originele recept gaat ook nog 250(!) gram poedersuiker! Maar dat heb ik gewoon in zijn geheel weggelaten. Ik vind dat veel te zoet en afdoen aan de smaak van de mango. Ook gebruikte ik volle yoghurt i.p.v. Griekse, dat ging prima! De kardemom geeft dat extra smaakje dus laat dat vooral niet weg! Wel heb ik iets minder gedaan, omdat het best sterk is van smaak. Het recept komt uit het boek "Celebrating India" van chef Meenu. Het boek kun je omdraaien voor de Engelse versie van de recepten, handig voor iemand die de Nederlandse taal niet goed machtig is!

Als ik een boek review, deel ik er ook altijd een recept uit. Lekker een boek doorbladeren en vaak blijven er dan 1 of 2 recepten hangen. Er staan weer lekkere dingen in, zoals homemade chappati en een lekkere curry met vegaballetjes. Helaas is het hier waarik woon wat lastig om bepaalde Indiase producten te krijgen. Zo kon ik geen chappatimeel vinden en ook geen paneer, de Indiase kaas. Dus de curry en de chappati vielen af. Omdat vandaag ook de nationale week zonder vlees begint, wilde ik het liefst iets vegetarisch. Ik kwam uiteindelijk uit bij deze lekkere mangolassi! En we hebben ervan genoten hoor, ook Dina heeft een half glas weggetankt haha!

Chef Meenu geeft trouwens ook Indiase kookcursussen, zelfs in deze coronatijd kun je coronaproof lessen en workshops volgen om ook heerlijk Indiaas te leren koken. Kijk voor meer informatie op www.indiasekookcursus.nl.


Wil jij dit boek ook? Bestel hem dan via info@indiasekookcursus.nl met 25% korting! Gebruik de code ELLOUISA en betaal geen €39,99, maar slechts €29,99. 

zaterdag 30 januari 2021

Kokosbollen + review 100 allerbeste recepten van Rutger bakt

 Ken je de kokosbollen die je tegenwoordig bij kraampjes en foodtrucks kunt kopen? De geur alleen al vind ik zo lekker en maakt dat je ze wilt kopen. Als je tenminste van kokos houdt haha, anders vind je het waarschijnlijk niks. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze dus nog nooit gegeten of gemaakt had. Dus toen ik het boek Rutger bakt de 100 allerbeste recepten doorbladerde op zoek naar een recept om uit te proberen voor een review, bleven deze kokosbollen meteen hangen. Ook omdat ze zo simpel te maken zijn, dus leuk om met je kinderen samen te doen. Sami wilde ze ook wel maken! Oh en niet onbelangrijk: ze zijn glutenvrij én koemelkvrij!!


De fotoachtergrond die ik deze keer heb gebruikt is nr. 4361 van fotoachtergronden.nl.


vrijdag 15 januari 2021

Kaneeltwisters en review Koken met Shane



 Sami kreeg onlangs het boek Koken met Shane van Shane Kluivert cadeau van mijn broer en schoonzus. Dat kwam precies op tijd, want hij moest als schoolopdracht iets lekkers koken of bakken deze week. Het boek staat vol verschillende recepten voor ontbijt, snacks, maaltijden en baksels, echt heel gevarieerd.  Van aardappelpuree a la Shane tot regenboogcakejes en van carrotcake tot pompoensoep of Surinaams broodje rundvlees. En veel recepten zijn ook vrij gezond! 

Sami mocht zelf iets kiezen en koos voor deze kaneeltwisters, een soort zachte zoete broodjes met kaneelsuiker. Nou vind ik die combi altijd al lekker, zie bijvoorbeeld mijn aloude recept voor kaneelbroodjes. Dus dat moest wel lekker worden! We maakten ze samen en ze zijn perfect gelukt en inderdaad erg lekker! 

Het boek zelf is ook echt wel leuk voor kinderen, om samen met hun ouders uit te koken (of als ze wat ouder zijn zelf). Je kunt het hier bestellen bij bol.com voor € 20,99. En hij heeft ook een eigen youtubekanaal (ik typte bijna kaneel hahaha), leuk om te volgen!


woensdag 13 januari 2021

Sticky pecanbroodjes + review Rebels Lekker

Hou jij van vegan recepten? Dan is dit boek Rebels Lekker van Niki Webster zeker wat voor jou! 

Niki heeft op haar instagrampagina Rebel Recipes 275.000 volgers! Ze plaatst de lekkerste vegan recepten, waarmee ze laat zien dat vegan eten niet saai of eentonig hoeft te zijn. Ik moet bekennen dat ik ook altijd wat vooroordelen had over vegan recepten. Hoe kun je nou lekker eten, niet alleen zonder vlees en vis, maar ook nog eens zonder eieren, boter, room en melk? Nou dat kan dus best hoor, dat bewijst Niki maar eens. Sommige producten kun je simpel vervangen, bijv. melk door een plantaardige drank. Dat had ik zelf ook al wel ervaren toen ik een paar maanden op een koemelkvrij dieet zat. 

dinsdag 29 december 2020

Review: WMF Lono tafelgrill met glazen deksel

 

Ik ontving een tijdje geleden deze mooie WMF Lono tafelgrill met glazen deksel om uit te proberen. En wat een mooi apparaat is het he! Voorzien van een glazen deksel tegen spetteren en een opvangla onderin, zodat je al het vet opvangt en weg kunt gooien. 

Wij probeerden hem uit met lekkere Marokkaans gekruide kipspiesjes, waarbij ik verschillende groenten en salades maakte en gebakken krieltjes.

Uiterlijk
Het apparaat ziet er allereerst al heel mooi uit! Groot en stevig en van goede kwaliteit. Hij staat mooi in je keuken als je daar gaat grillen, maar dus zeker ook op tafel. De glazen deksel geeft de grill een luxe uitstraling, naast dat het gewoon heel handig is. Ik zou de grill met plezier op tafel zetten voor bezoek.




Gebruiksgemak
Ik heb het apparaat natuurlijk eerst schoongemaakt en dan kun je meteen zien of dat een beetje makkelijk gaat. Je kunt de grillplaat makkelijk loshalen, de opvangbak kan eruit en ook de deksel kan los. Zo kun je alles goed en makkelijk schoonmaken en daarna weer in elkaar zetten. Ook na het gebruiken van de tafelgrill is het schoonmaken en eitje, het vuil gaat er makkelijk af en je hebt absoluut geen plakkende plaat als je hem de keer erna weer gebruikt.

Het aanzetten is ook een eitje: stekker erin, draaien aan de knop en wachten tot het lampje uitgaat. Dat duurt een paar minuutjes en je kunt al aan de gang! Je legt je vlees/vis/kip/groenten erop en je hoort meteen dat de plaat goed heet is en dus goed grillt. De glazen deksel kun je omhoog zetten zodat hij spetters aan die kant tegenhoudt, maar ook dichtklappen, zodat het garen wat sneller gaat zonder dat het gaat stoven. Ideaal, als je niet veel geduld hebt haha!



Smaak
En dan de smaak! Ik vond echt een grill/barbecuesmaak aan de kipspiesjes zitten, wat heel lekker is! Dat is niet altijd zo met grillapparaten, dus zeker een plusje. Het volgende wat ik dan ook wil proberen, is shwa! Deze Marokkaanse lamsspiesjes maak je traditioneel op de barbecue, zeker met het offerfeest. Maar omdat dit niet altijd gaat, is deze WMF Lono tafelgrill ook een supergoede optie. En wat denk je van lekkere zalm of gamba's? Of verschillende soorten groenten, dat lijkt me ook heel erg lekker!

Kortom, ik ben er zeer tevreden mee en zal hem zeker aanraden!
Wil jij ook de WMF Lono tafelgrill met glazen deksel? Hij is hier te verkrijgen via bol.com.
Op de website van WMF vind je nog veel meer producten om mee te koken!
En vergeet niet om WMF te volgen via facebook of instagram, daar vind je regelmatig winacties of kortingsacties op hun producten.

Dit artikel is een samenwerking met WMF en bol.com, lees hier meer over in mijn disclaimer.

vrijdag 10 augustus 2018

Poffertjes (ook glutenvrij en lactosevrij)


Sinds ik een echte gietijzeren poffertjespan heb, maak ik ze regelmatig en wat zijn die poffertjes lekker zeg! Ze smaken wel minder zoet dan die uit zakken uit de winkel, omdat je in het beslag geen suiker doet, maar ik vind dat persoonlijk niet erg. Beetje roomboter erbij en poedersuiker erop en smullen maar!

De pan die ik heb kan niet op iedere vuurbron, dus heb er een van gietijzer gezocht die dat wel kan. Deze poffertjespan van bol.com is 24 cm groot en past makkelijk op je fornuis, of je nou op gas, elektrisch, keramisch of op inductie kookt. Er zitten 19 holtes in en ik vind dit de perfecte grootte om thuis poffertjes te maken. Je hoeft niet te stressen met het snel omdraaien van de poffertjes om te voorkomen dat ze verbranden. En je hebt er 19 in een keer klaar, dat is toch voor 2 kinderen alweer een leuke portie. 

Ik was nog even bang voor aankoeken of blijven plakken van het beslag met alle gevolgen van dien, maar dat is totaal niet aan de orde geweest. Ik heb de holtes ingevet met zonnebloemolie (mag ook boter zijn) en het omdraaien ging perfect, niks bleef plakken. Kortom, ik ben er tevreden over en ga ze vaker maken!!

Om het beslag in de holtes te krijgen gebruikte ik een fles die ik in Marokko heb gekocht, maar je hebt ze ook bij bol.com, hier bijvoorbeeld. 

Nu wil ik nog op zoek naar leuke variaties voor deze poffertjes, hartige poffertjes bijvoorbeeld. Die zag ik eens voorbij komen bij een foodtruck op tv en lijkt me ook erg lekker. 

Je kunt deze poffertjes trouwens ook heel makkelijk glutenvrij en/of lactosevrij maken, dat zet ik erbij in het recept. Zo kun je ook met een allergie of overgevoeligheid genieten van deze lekkere schijfjes.

De poffertjespan kun je kopen bij www.bol.com, de gietijzeren kost 31,95.

zondag 4 juni 2017

Pizza



Er gaat niets boven een zelfgebakken pizza, met deeg dat je zelf hebt gemaakt en beleg naar keuze. In mijn vorige oven bakte de onderkant van mijn pizza alleen niet zo lekker krokant. Ik had al vanalles geprobeerd, tot ik een pizzasteen kreeg opgestuurd om uit te proberen. Je warmt de steen eerst op in de oven (let op, is gloeiend heet!) en daar bak je dan je pizza op. En jahoor, een krokante bodem, eindelijk!

Het was wel nog een gedoe om de pizza heel over te krijgen op de steen, dus ik heb eerst zelf wat aan geklungeld voor ik met jullie zou delen hoe het werkt. En nu heb ik de juiste manier gevonden:

- Zet je oven op de hoogste stand;
- Leg je steen erin en laat hem minimaal een kwartier heet worden;
- Bebloem ondertussen een houten plank of snijplank met een ruime hoeveelheid bloem en strooi er nog wat griesmeel op;
- Rol je pizzadeeg uit tot een cirkel die op de steen past en leg op de plank;
- Beleg naar keuze en schuif op de hete steen;
- Bak ongeveer 10-15 minuten

Wil je ook zo'n pizzasteen? Ik vond er op bol.com een met een pizzaschep, dan schuif je hem zo op de hete steen! Bestel hem hier!

Uiteraard kun je de pizza ook gewoon op een (pizza)bakplaat bakken als je een goede oven hebt zoals ik nu. Deze oven heeft een speciale pizzastand, zodat de bodem lekker krokant wordt en de bovenkant niet zompig, ideaal!

vrijdag 6 januari 2017

Marokkaanse appeltaart


Ik ontving pas een mooie nieuwe vorm van Le Creuset om uit te proberen van www.kookexpert.nl. Het duurde even voor ik tijd had om er mee aan de slag te gaan, omdat ik in december vanalles te doen had. Maar nu dan eindelijk een heerlijke taart in de vorm gemaakt en wel een Marokkaanse appeltaart. Een heerlijk appeltaartdeeg met een vulling van appel, dadels en amandelschaafsel. Net even wat anders dan de gewone appeltaart en zo lekker! Mijn collega maakte deze taart al eens voor de hele afdeling en ik heb hem nu in wat kleiner formaat gebakken en het recept iets aangepast.

En wat de vorm betreft, dat is echt een aanrader! Het is een taartvorm met gekartelde rand en losse bodem, zodat je hem er makkelijk uit kunt krijgen. En hij ging er zo soepel uit, perfect gewoon! En hij bakt ook mooi gelijkmatig gaar, de zijkant en onderkant waren echt heerlijk goudbruin (dat is wel eens anders met mijn oven en een andere vorm). Dus deze vorm ga ik zeker vaker gebruiken!

Wil je de vorm ook hebben, dan kun je hem hier bestellen voor €26,90.

Oh en ik heb een video gemaakt van deze taart, bekijk hem op mijn youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren!


vrijdag 5 februari 2016

Marokkaanse tajine met vlees en groenten

 

Ik had al tijden geen echte tajine meer gemaakt, dat wil zeggen, in een tajine. Wel in een pan, maar dat is toch net even anders. Van Kitchen&More ontving ik afgelopen week deze mooie tajine en ben er zo blij mee! Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij is ook handig in gebruik (anti-aanbak) en heeft de perfecte grootte. Bovendien is deze wat steviger dan die ik eerst had, dat was een standaard uit Marokko en die was gebarsten. Gisteren meteen maar eens uitgeprobeerd met een klassieke tajine met vlees en groenten en dat was een succes.
 
Wil jij nou ook zo'n mooie tajine kopen, bestel hem dan bij Kitchen&More.
 

woensdag 13 januari 2016

Paella en review paellapan


Daar is dan het recept waar jullie het meest om gevraagd hebben, paella! Om heel eerlijk te zijn had ik dit dus nog nooit gemaakt (behalve jaren geleden een keer met een pak van Knorr, maar dat telt niet). Ik wilde een echt paellarecept en heb me daarom goed verdiept in allerlei recepten en video's. Daar heb ik een eigen versie van samengesteld, maar je kunt gerust variëren. Onderaan het recept vind je wat suggesties.

De paellapan die ik heb gebruikt is een erg fijne pan. Hij is perfect van grootte voor ons drietjes (2 volwassenen en een kind). Maar je kunt hem in verschillende groottes bestellen via bol.com. Klik daarvoor hier!