maandag 21 maart 2016

Paasei-bonbons


Meestal doe ik niet echt aan recepten speciaal voor de feestdagen, maar nu kreeg ik weer wat verzoeken voor paasrecepten, dus bij deze toch een leuk en makkelijk recept. Paasei-bonbons. Ik heb hiervoor de oreobonbons gemaakt, maar dan in paaseivorm en daarbij nog een versie met froufrou-wafels in witte chocolade. Leuk toch? Ik heb nu geen bolletjes gemaakt, maar het mengsel platgedrukt en er toen eivormen uitgehaald met een koekjesuitsteker. Ze waren hier een groot succes, dus probeer ze vooral uit!



Ingredienten voor 20 stuks:
1 pak oreokoekjes
1 pak froufrouwafeltjes
100 gr monchou of andere roomkaas
150 gr melkchocolade
150 gr witte chocolade
Evt. roze glazuur (dr oetker), spikkels etc. voor de garnering

Bereiding:
Maal de froufrou fijn in een keukenmachine of hakmolen en meng met de helft van de monchou. Doe hetzelfde met de oreokoekjes. Verpak in een plastic zakje en leg in de koelkast voor een kwartier. Druk dan plat en steek er eivormpjes uit. Smel de chocolade au bain marie en dompel de eieren er met een vork in. Laat een teveel aan chocolade eraf lopen en leg op een bord of snijplank met bakpapier of aluminiumfolie. Garneer met streepjes chocolade, spikkels of wat je maar wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen