Appel-karamelcake


In de herfst bak ik graag met appel en peer (daarbuiten ook hoor, maar nu extra!) en deze heerlijke appel-karamelcake was een idee op een regenachtige middag. Ik maakte de karamel zelf met dit recept, is echt makkelijk te maken en superlekker! De combinatie met appel en kaneel is zo jummie!

Voor de cake gebruikte ik mijn basisrecept voor een cake op oliebasis (met iets minder melk), maar je kunt ook de versie met boter nemen. Resultaat is een lekkere zachte en luchtige cake met appel en sticky karamel.

Ingrediënten:
Voor deze cake gebruik ik een glas met inhoud van 250 ml
1 glas suiker
1 glas zonnebloemolie
4 eieren
2 glazen bloem
1/2 glas melk
1/2 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
Vulling:
2 appels, geschild en in stukjes.

Bereiding:
Mix de suiker smet de eieren. Voeg dan de olie toe en mix dit goed. Meng bloem met bakpoeder en zeef boven het beslag. Mix dit goed en mix dan de melk er nog door. Maak de karamel en laat ietsje afkoelen.

Vet een springvorm van 20 cm in (ik gebruik een papje van 1 tl zonnebloemolie, 1 tl zachte boter en 1 tl bloem, werkt perfect!). Schep de helft van het beslag erin en verdeel daarover de helft van de karamel en de helft van de appels.  Schep dan de rest van het beslag erop en verdeel de rest van de karamel en de appel erover.

 Bak 45-60 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder dan de vorm en laat op een rooster verder afkoelen.

Reacties

  1. Hoi als je geen zelfgemaakte karamel wil toeveoefen maar bebogeen. Hoeveel moet ik dan toevoegen. X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten