KokoskoekjesAls je aan mij zou vragen wat ik het liefst bak, dan zijn het koekjes. Niet alleen voor gelegenheden, maar ook gewoon voor thuis. Het allerleukst vind ik nog wel om een bord vol verschillende soorten te maken, staat zo leuk en is heerlijk om dan alle soorten te proeven. Omdat mijn schoonouders naar Nederland kwamen, had ik ook wat koekjes gemaakt, bekende soorten als de oreotruffels en marmerkoekjes, maar ook deze kokoskoekjes. En ik heb eindelijk weer eens mijn koekjesstempel uit Marokko gebruikt. Ik was de zolder aan het opruimen en kwam daar zoveel bakspullen tegen. O.a. een aantal van deze stempels, dus die moet ik maar weer eens gebruiken. Deze koekjes zijn niet moeilijk te maken en als je niet van die stempels hebt kun je ook een vork gebruiken om de bovenkant in te drukken, of laat ze gewoon rond.

 Ingredienten voor ongeveer 40 stuks:
250 gr bloem
50 gr kokos
90 gr poedersuiker
60 gr roomboter
50 ml zonnebloemolie
1 ei
1/2 tl vanillearoma
1 tl bakpoeder
Geraspte schil van een halve citroen
Extra:
2 el kokos
2 el witte basterdsuiker
Bereiding;
Meng alle ingredienten voor het deeg tot een samenhangende deegbal. Vorm hier bolletjes ter grootte van een walnoot van. Druk die in een stempel of druk ze met een vork wat platter. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160) voor 10-15 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn. Meng basterdsuiker en kokos en haal de koekjes daar na het bakken meteen doorheen (als ze nog warm zijn dus).

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten