Pistache-tiramisu Tijd voor een heerlijke variant van tiramisu! Deze tiramisu met pistache is echt megalekker en niet moeilijk om te maken. Wel heb je pistachecreme nodig. Die kun je kopen bij Dille&Kamille of bijvoorbeeld bij Amorelli. Ik heb die van Amorelli gebruikt, omdat ik die onlangs opgestuurd kreeg. En deze pasta is zo lekker, yummmm. Verder gebruik ik lange vingers, melk, slagroom, mascarpone en natuurlijk nog verse pistachenoten. In de video op mijn instagramkanaal zie je hoe je het mooie marmereffect bovenop krijgt, dat is makkelijker dan je denkt!

Ingrediënten:
2 pakken lange vingers (=350 gr), afhankelijk van de grootte van je vorm
250 ml melk
400 ml slagroom
1 zakje klopfix
50 gr poedersuiker
250 gr mascarpone
1 potje pistachespread (200 gr)
50 gr ongezouten pistachenootjes, gemalen of gehakt

Bereiding:
Haal de lange vingers uit de verpakking en leg ze in een schaal.
Neem een grote ovenschaal of rechthoekige bakvorm van ca 30 cm lang.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Klop in een andere kom de mascarpone eerst even los zodat de klontjes eruit zijn en mix dan kort door de slagroom. Voeg ongeveer 3/4 van de pistachespread toe en mix of klop door de room. 
Haal een lange vinger door de melk en leg dan met de suikerzijde naar boven in je vorm. Bedek zo de hele bodem met lange vingers. Bestrijk met de helft van de room en strijk mooi glad. Doe hier weer een laag lange vingers op en daarop de rest van de room. Strijk mooi glad.

Smelt de pistachespread en doe het in een klein spuitzakje of boterhamzakje. Knip er een klein puntje af en spuit in de lengte strepen over je tiramisu. Ga dan met een satéprikker heen en weer in de breedte van de vorm zodat je een marmereffect krijgt. Bestrooi de randen met pistache en zet de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast, liefst langer.

Reacties

 1. Hi, kan je ook andere pistache crème gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom dompel je de lange vingers in melk en niet in espresso??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze gisteren gemaakt, was erg geslaagd. Iedereen thuis heeft ervan genoten. Ik heb trouwens de pistache spread zelf gemaakt.
  Nog bedankt voor het recept!❤️

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten