dinsdag 23 december 2014

Gegrillde aardappeltjes

Deze aardappeltjes zien er niet alleen mooi uit, maar smaken ook nog eens heerlijk. Een lekkere variatie met aardappel. Ik serveer er dan vlees/kip bij en een salade of groenten. Omdat je ze voorkookt zijn ze ook zo gaar en mooi goudbruin.
Ingredienten:
Aardappels (hoeveelheid zelf bepalen)
Zout en peper
Italiaanse kruiden (of andere gedroogde groene kruiden zoals tijm, oregano, basilicum, dille, rozemarijn of Proven├žaalse kruiden)
1 el boter, gesmolten

Bereiding:
Was de aardappels goed en laat de schil eraan. Snijd ze in plakken van 1 cm dik en doe ze in een pan met water. Kook ze 5-7 minuten tot ze nog niet helemaal gaar zijn en nog stevig. Giet ze af. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelschijfjes (het liefst plat, maar ze mogen eventueel een klein beetje op elkaar liggen zoals op de foto te zien is). Bestrijk met een beetje boter en bestrooi met zout, peper en de kruiden. Schuif in het midden van de oven die voorverwarmd is op 225 graden en bak ze tot ze gaar zijn (ff in prikken om te controleren). Daarna nog even bovenin de oven doen zodat ze mooi goudbruin worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten