Keftedakia (Griekse gehaktballetjes)

Deze lekkere gehaktballetjes Griekse gehaktballetjes heten keftedakia en zijn zo gemaakt. Je kunt ze eten als onderdeel van een mezze (Griekse tapas) of als bijgerecht. Ik heb ze gemaakt bij mijn Griekse aardappelsalade en heb er sperzieboontjes bij gekookt en gebakken (met Griekse kruiden).

Ik maak de balletjes meer ovaal, omdat je ze dan wat sneller gaar hebt en ze mooier van kleur worden.


Ingredienten:
250 gr rundergehakt
1 kleine ui, geraspt
Paar takjes verse platte peterselie, fijngehakt
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl zout
1 tl peper
1 ei

Bereiding:
Meng het gehakt met de kruiden, ui en ei en maak er balletjes van. Bak deze in olijfolie goudbruin en gaar. Serveer met tzatziki en citroen.

Reacties

  1. Kan het ook in zonnebloem Olie gebakken worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, wat ziet dat er lekker uit!
    Heb je ook het recept van de sperziebonen?
    Welke kruiden etc? Hopelijk kan ik het dan nog vandaag maken
    Dank je wel ��

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten