zondag 22 mei 2016

Kokoscakejes


Als ik snel iets moet maken en ik heb niet veel in huis, dan maak ik vaak deze kokoscakejes (of 1 grote cake, die ik in stukjes snijd). Het zijn heerlijke zachte cakejes en ze zijn echt zo gemaakt! Kokos koop ik bij de Chinese toko of bij Marokkaanse/Turkse winkels, daar is het veel goedkoper dan in de supermarkten. Zo'n 2 euro voor een zak van 300 gram. Zo heb je altijd genoeg in huis om snel wat te maken of om ander gebak te garneren met wat kokos.

Voor deze cakejes had ik de bakvormen van zeeman gebruikt,die waren daar vorig jaar te koop. Je kunt ook gewoon een muffinbakplaat gebruiken of mini tulbandvormpjes.



Ingredienten:

250 gram zonnebloemolie

250 gr witte basterdsuiker

250 gr bloem
4 eieren
1 vanillesuiker
½ zakje bakpoeder
100 gr kokos
2 el sinaasappelsap
Garnering:
Abrikozenjam of honing
Kokos

Bereiding:
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren luchtig. Voeg olie, kokos en sinaasappelsap toe. Tenslotte bloem met bakpoeder erbij mixen. Schep in een muffinbakplaat met papiertjes of in een mini tulbandplaat (goed invetten). Bak ze op 175 graden  (hetelucht 160) in ongeveer 15-20 minuten gaar (afhankelijk van de vorm). Na het bakken af laten koelen en uit de vorm halen. Bestrijken met verwarmde abrikozenjam en bestrooien met kokos.


14 opmerkingen:

  1. Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk!! bedankt voor het recept ik zal ze zeker vaker maken! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je in plaa5s van bastardsuiker normale suiker gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb het gisteren uitgeprobeerd lekker maar te zoet, volgende keer ga ik er maar 100gr suiker in doen.
    en er staat 250grm olie , dat is toch 250ml ale dat heb ik althans gedaan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja minder suiker kan prima.
      Ja klopt,je kunt het afmeten in ml,maar grammen kan ook.

      Verwijderen
  4. Heb ze vanavond in een impulsieve bui gemaakt en ze waren ontzettend lekker!! :D Hoe lang zet je de cake in de oven als je 'm in 1 grote cakevorm maakt? En is dat dan een rechthoekige vorm of een tulbandvorm?

    Groetjes, Stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Stefanie, wat leuk zeg!! In een grote vorm bak je hem 40-50 min, afhankelijk van de diepte van de vorm. Tulband of langwerpig kan allebei!

      Verwijderen
    2. Hoi Stefanie, wat leuk zeg!! In een grote vorm bak je hem 40-50 min, afhankelijk van de diepte van de vorm. Tulband of langwerpig kan allebei!

      Verwijderen
  5. Hoi
    Wat voor sinaasappelsap gebruik jij?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hee,
    Waar heb je die mini tulbandplaat gekocht? want ik vind hem namelijk erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb die vorig jaar bij zeeman gekocht, maar weet niet of ze m nu nog hebben..

      Verwijderen
    2. Ik heb die vorig jaar bij zeeman gekocht, maar weet niet of ze m nu nog hebben..

      Verwijderen