vrijdag 19 december 2014

Marokkaanse feestsalade

Ik noem dit een Marokkaanse feestsalade, omdat Marokkanen bij bezoek of feesten vaak als eerste gerecht een bord vol verschillende salades. Ik geef de voorkeur aan zoveel mogelijk verse ingredienten, omdat dat het lekkerste resultaat geeft. Je kunt eindeloos variƫren in de salades en zelf je eigen combinaties maken.
Rijstsalade:
Rijst (ik gebruik toverrijst die plakt niet)
Zout en peper
Handje mais
Handje doperwtjes (diepvries)
Half blikje tonijn
Mayonaise/yogonaise
Aardappelsalade:
3 aardappels
Zout en peper
Verse peterselie
(Lente-uitje)
Mayonaise/yogonaise
Wortelsalade:
Bos worteltjes
Verse peterselie
Tijm
Zout en peper
Beetje olie en azijn
Linzensalade:
Blik linzen
Verse peterselie
Zout en peper
Tomaat-komkommersalade:
2 tomaten
1 komkommer
Zout
Azijn
Verder:
Gehakte peterselie of tuinkruiden
Gekookte eieren in partjes
Olijven

Bereiding:
Kook de rijst in water met een beetje zout gaar en giet hetaf. Meng er de tonijn, mais en doperwtjes door en breng op smaak met zout, peper en een beetje mayonaise/yogonaise.
Snijd de aardappels in blokjes en kook gaar in water met wat zout. Giet af en laat afkoelen. Meng er dan een lenteuitje in reepjes en gehakte peterselie door. Breng op smaak met zout en peper en mayonaise of yogonaise.
Schil de wortels en snijd in stukjes, kook deze gaar in wat water met zout. Giet af en laat afkoelen. Meng dan verse peterselie, tijm en peper door. Breng op smaak met een beetje zout, azijn en olie. 
Spoel de linzen uit het blik af en laat uitlekken. Breng op smaak met zout, peper en gehakte peterselie.
Snijd de komkommer in hele kleine stukjes. Tomaten schillen en ontpitten en ook in kleine stukjes snijden. Meng met wat zout en azijn. 
Maak het bord mooi op en garneer met olijven, eipartjes en bestrooi met kruiden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten