zaterdag 15 september 2018

Muffins met jam


Jaren geleden waren muffins helemaal in om te bakken. Iedereen zocht die hoge, luchtige muffins i.p.v. de compactere cakejes. Het geheim daarvoor is om het beslag niet te mixen, maar te roeren en er klontjes in te laten. Dan krijg je die kenmerkende structuur van muffins. Ik geloofde het eerst ook nooit, maar het is echt zo, probeer het maar! Deze versie met jam is snel te maken (ook als je niet veel in huis hebt).



Ingredi├źnten voor 12 stuks:

150 gr bloem
1/2 zakje bakpoeder (8 gr)

Snufje zout
75 gr suiker
1 ei
100 ml melk of karnemelk
50 ml olie
Verder:
3 el jam naar keuze
3 el amandelschaafsel

Bereiding:
Verwarm je oven voor op 200 graden (180 hetelucht). 
Meng de bloem met suiker, zout, bakpoeder en suiker. Mix de eieren met de (karne)melk, olie en citroenrasp en roer hierdoor het bloemmengsel. Er mogen klontjes in blijven zitten, is beter zelfs.
Schep in muffinvormpjes (die je in een muffinplaat hebt gezet) tot ze voor 2/3 vol zijn. Doe een theelepeltje jam op elke muffin en druk het er een beetje in. Bak ze in ongeveer een kwartiertje gaar. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin. Besmeer ze daarna met warme honing en bestrooi met amandelschaafsel.

2 opmerkingen: