maandag 22 december 2014

Pasta met zoetzure saus

Dit is een recept wat mijn vader vroeger vaak maakte. Heerlijk en weer eens wat anders dan pasta met een tomatensaus of roomsaus. Ik eet dit het liefst met fussili.
Ingredienten voor 5 personen:
3 kipfilets in reepjes
1 grote ui
1 blik ananasstukjes
2 el ananassap
5 el gembersiroop
1 tl gemberpoeder
Zout en peper
(Spiraal)macaroni
1 groot blikje tomatenpuree (140 gr) of twee kleintjes
Boter of olie om in te bakken
4 dl heet water
1 bouillonblokje kip
2 el azijn

Bereiding:
Bereid de macaroni volgens de verpakking. Snipper de ui fijn en fruit deze in olie of boter in een hapjespan of braadpan. Voeg dan de tomatenpuree toe en meng dit goed met elkaar. Maak een bouillon van het bouillonblokje en het hete water (kokend) Dan de bouillon erbij schenken en de azijn erin doen. Goed roeren en ook de gembersiroop en gemberpoeder erbij doen. Dit ook goed mengen en op een warmhoudplaatje of heel zacht vuur warm houden. Ondertussen in een koekenpan de kipreepjes met zout en peper naar smaak goudbruin en gaar bakken. Voeg deze toe aan de saus en doe ook de ananasblokjes en ananassap erbij. Breng op smaak met zout en peper. Warm dit goed door en serveer met de macaroni. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen