Pompoensoep


Ik had al een pompoensoep op mijn blog staan, maar was er eigenlijk niet helemaal tevreden over (zowel de foto als de soep zelf). Toen ik bij een kookprogramma van Donna Hay haar versie voorbij zag komen, besloot ik dat recept maar eens uit te proberen. En wat een verschil! Hier kan ik wel een paar kommen van op! Donna halveert de pompoen en roostert deze in de oven, zonder te schillen. Dat heb ik ook gedaan. De pompoen smaakt zo nog lekkerder! En je lepelt het vruchtvlees er zo uit. Ik heb de ui weggelaten (houdt Sami niet van) en er ook geen honing in gedaan, was al zoet genoeg!


Ingredienten:

1 flespompoen van ongeveer 1 kilo
1 liter kippenbouilon

150 ml room
Olijfolie

Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Snijd de pompoen zonder te schillen in de lengte door. Schep de pitjes eruit en leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met een beetje zout en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster ze 45-60 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze zacht zijn. Lepel daarna het zachte vruchtvlees eruit en doe in een soeppan. Voeg de bouillon en room toe en pureer met een staafmixer. Breng aan de kook en laat een paar minuten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper.

Reacties

  1. voor hoeveel personen is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. even n tipje.. zon pompoen hoef je niet te schillen, allen wassen en in stukken hakken.... scheelt je veel werk en hierdoor kun j ook gewoon n halloweenpompoen gebruiken! groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten