maandag 22 december 2014

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus


Ik maak al jaren zelf pastasaus in plaats van een pakje, zakje of pot te gebruiken. Deze spaghetti is simpel, maar erg lekker en als je eenmaal een goed recept hebt voor een pastasaus, wil je geen pakjes en zakjes meer. Bovendien weet je precies wat erin zit en dat is ook wel prettig.


Ingredienten:

250 gr gehakt
100 gr geraspte Parmezaanse kaas (liefst vers)
1 ei
1 blik tomatenstukjes of gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 uitje
1 teen knoflook
Basilicum (vers of gedroogd)
Rasp van 1 citroenschil of wat citroensap
Zwarte peper en zout
Olie of boter om in te bakken



Bereiding:
Snipper het uitje fijn en snijdt de knoflook of pers deze. Fruit dit samen voor 2 minuten in een pan met olie of boter op zacht vuur. Voeg dan de gepelde tomaten (in stukjes) of de tomatenblokjes toe. Ook de tomatenpuree en basilicum erbij. Even goed roeren en ongeveer 30 minuten laten pruttelen op zacht vuur. Draai ondertussen de gehaktballetjes. Meng het gehakt eerst met de peper, het ei, citroenrasp (of sap) en 75 gr van de Parmezaanse kaas. Draai er kleine balletjes van. Bereid ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Pureer de saus in een blender, met een staafmixer of in de keukenmachine. Bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten gaar in een pan en voeg ze dan toe aan de tomatensaus. Nog even doorwarmen en wat Parmezaanse kaas erdoor roeren en eventueel nog wat zout en peper voor de smaak. Serveren met spaghetti en een salade. Je kan de rest van de Parmezaanse kaas er nog over strooien als je dat lekker vindt.

2 opmerkingen: