maandag 22 december 2014

Tagliatelle met kipfilet en champignon-roomsaus

Een heerlijke pastavariatie, met zelfgemaakte roomsaus en heerlijk gebraden kipfilet. Ik maak m ook wel eens met de kipfilet gewoon in stukjes door de saus, of alleen groenten ipv kipfilet. Broccoli is er ook heerlijk bij!
Ingredienten:
Tagliatelle (hoeveelheid zelf bepalen)
2 kipfilets 
Cajunkruiden
Half bakje champignons
Halve rode paprika
1 ui
Gehakte peterselie
2 knoflookteentjes
Zout en peper
Paprikapoeder
Voor de roomsaus:
2 el bloem
1,5 el boter
250 ml kippenbouillon (van een half bouillonblokje)
150 ml room

Bereiding
Bak de kipfilet met cajunkruiden in olie met boter aan alle kanten mooi goudbruin en gaar in ongeveer een half uurtje.

Fruit in wat olie de gesnipperde ui, knoflook, paprikablokjes en champignons in plakjes. Voeg de zout, peper en paprikapoeder toe. Roerbak dit even goed en laat op laag vuur zacht worden. Maak ondertussen in een pannetje de roomsaus door de boter te smelten, haal de pan van het vuur en roer de bloem erdoor. Goed glad roeren. Voeg dan de bouillon beetje voor beetje toe en blijf goed roeren. Tenslotte room erdoor mengen en nog even laten pruttelen. Meng door de champignons/paprika en voeg peterselie toe.

Kook de tagliatelle gaar en meng door de saus. Snijd de kipfilet in plakken en serveer erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen