donderdag 18 december 2014

Tomaten-groentensoep

Een heerlijke lichte soep vol groenten, lekker bij de lunch of in de ramadan.

Ingredienten:

1 blik tomaten
250 gr gehakt
Gehaktkruiden
1 ui
1 pak soepgroenten
1 blikje tomatenpuree
Kopje maizena gemegd met water tot een papje
2 bouillonblokjes groenten
Peterselie, selderij en koriander
Sambal
Paprikapoeder



Bereiding:
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en rol balletjes. Bak de gesnipperde ui in wat olie. Voeg de tomaten toe en roer het goed door. Dan de tomatenpuree erbij en 2 liter water. Breng aan de kook en doe dan de soepgroenten, gehaktballetjes, bouillonblokjes en kruiden erbij. 
Breng aan de kook en laat lekker doorkoken tot alles gaar is. Dan het maizenapapje erbij en goed doorroeren. Nog 10 minuten koken en klaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten