Tomaten-groentensoep


Ik had hier al een recept van tomaten-groentensoep staan, maar deze was al 8 jaar oud en voldeed niet echt meer aan hoe ik nu soep maak. Ook was de foto echt niet mooi, dus tijd voor een update! Ik maak deze soep met de tomatenblokjes van Heinz, uit een kartonnen verpakking. Die zijn heel lekker en niet zo zuur! Om het nog wat minder zurig te maken doe ik er wortels of zoete aardappel in, ideaal! En een tijdje geleden probeerde ik eens om de soepgroenten eerst fijn te hakken in een hakmolen, dat is veel lekkerder dan die grote stukken in je soep. Vinden wij tenminste. Hou je van grovere stukken, laat ze dan vooral gewoon zo.

Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
800 gr tomatenblokjes (Heinz)
1 bouillonblokje groenten
1 bouillonblokje rund
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
400 gr soepgroenten
2 liter water
Evt. croutons

Bereiding:
Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Roer de tomatenpuree erdoor en bak even mee zodat de zurigheid eraf gaat. Doe de tomatenblokjes erbij en roer door. Doe de bouillonblokjes, zou, peper en het water erbij en breng aan de kook. Laat een uur pruttelen op laag vuur. Mix de soep met een staafmixer mooi glad. Hak de soepgroenten in een hakmolen en roer door de soep. Laat een paar minuten meepruttelen. Serveer eventueel met croutons.

* Je kunt ook vermicelli in de soep meekoken ipv croutons

Reacties

  1. Een beetje flauwtjes 2 liter en 1 tl zout en bouillon was niet voldoende. Ik heb er 2tl zout en extra bouillon in gedaan. De blokjes die ik had gehaald(Jumbo merk ) was zuur volgende keer heinz of gewoon tomatensaus

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten