zaterdag 29 juli 2017

Tomatensoep


Het is echt weer voor soep! Regenachtig en grijs. En de tomaten zijn nog goedkoop dus maak eens verse tomatensoep. Echt supermakkelijk en je kunt ermee variëren. Degeur van tomatensoep doet mij altijd denken aan mijn oma en aan mijn vader. Die maakten heerlijke tomatensoep van verse tomaten, zonder zakjes en fratsen, heerlijk. Of mijn manier overeen komt met die van hen, dat weet ik niet, maar lekker is hij in ieder geval wel! Ik doe er trouwens een wortel bij, zodat hij niet zuur wordt.

Ingredienten voor de basissoep:
750 gram tomaten (bij voorkeur romatomaten, die hebben het meeste smaak), geschild en in stukken
1 ui, gesnipperd
1 winterwortel, in blokjes
1 bouillonblokje tuinkruiden of groente
Zout en peper
Basilicum, vers of gedroogd
1 liter kokend water

Bereiding:
Doe de tomaten, uien en wortel in een pan. Voeg het water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat dit 45 minuten koken. Maal de soep dan fijn met een staafmixer of in een blender en breng op smaak met basilicum, zout en peper.

Italiaanse tomatensoep: voeg een handje mini pastaschelpjes toe en wat tijm.
* Voeg voor een meer gevulde tomatensoep gehaktballetjes en vermicelli toe.
* Voor tomatencrèmesoep 2 el crème fraiche erdoor roeren na het fijnmalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen