vrijdag 19 december 2014

Tonijnsalade ala La Place

Bij La Place eet ik vaak een lekkere foccaccia met tonijnsalade. Thuis heb ik geprobeerd de salade na te maken. Dit recept komt aardig in de buurt, al smaakt hij niet helemaal hetzelfde. Ik gebruik bijvoorbeeld yoghurt in plaats van een groot deel van de mayonaise, omdat ik dat lekkerder vind. Als je wilt, kun je de yoghurt ook vervangen door mayonaise.

Ingredi├źnten:
1 appeltje
1 kleine ui
1 tomaat, zonder pitjes
1 blikje tonijn in olie
Zout en peper
Gehakte peterselie
1 el ketchup
1el mayonaise
1,5 el yoghurt

Bereiding:
Snijd de appel en tomaat in blokjes, de ui fijn snipperen. Meng door elkaar.
Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de appel/ui/tomaat. Meng er de yoghurt, mayonaise en ketchup door en maak op smaak met de kruiden.

Lekker op broodjes, brood of stokbroodschijfjes uit de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten