zondag 6 maart 2016

Truffels


Vandaag weer eens chocoladetruffels gemaskt met verschillende decoratie. Als je gek bent op chocolade, moet je deze eens proberen. Ze zijn heerlijk!! 
Bij het maken is het belangrijk de aanwijzingen op te volgen, om een kliederboel te voorkomen.


Ingredienten voor 25-30 stuks:
200 gr pure chocolade
50 gr melkchocolade
125 ml room
25 gr boter
Decoratie:
Kokos, gemalen amandelen of hazelnoten, hagelslag, cacao, nogatine, gebakken amandelschaafsel, chocoflakes, spikkels etc.

Bereiding:
Verwarm de room met de boter tot deze gesmolten is. Doe de chocolade erbij en verwarm dan au-bain-marie tot de chocolade gesmolten is. Zet dan minimaal een uur in de koelkast en roer regelmatig even door. Het moet heel stevig worden, zodat je er bolletjes van kunt rollen. Eventueel even in de vriezer zetten om het sneller te laten opstijven.

Zorg dat je handen koud zijn en rol dan 5 bolletjes ter grootte van een olijf met je handen en leg ze op een bakplaat of groot bord met aluminiumfolie of bakpapier. Spoel je handen dan goed af en maak weer 5 bolletjes. Als je handen te warm zijn of je er te veel achter elkaar rolt gaat het te veel smelten. Als je alle bolletjes hebt gerold zet je de bakplaat of het bord in de koelkast voor een half uur.

Rol ze daarna nog even tussen je handen tot ze mooi rond izjn en rol dan door een van de decoraties.

4 opmerkingen: