dinsdag 23 december 2014

Vistajine

Vandaag een heerlijke vistajine gemaakt, met roodbaarsfilet, aardappel, paprika en olijven. Je kunt hier ook andere visfilets voor gebruiken, maar ik zou zelf geen pangafilet nemen. Die worden onder slechte omstandigheden gekweekt in Aziƫ en bevatten ook vaak allerlei gifstoffen.
Ingredienten voor 2-3 personen:
2 roodbaarsfilets
1 kleine ui
1 tomaat
1 el tomatenpuree
Olijfolie
1 tl zout 
1 tl peper
1 tl komijn
1/2 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
2 knoflookteentjes, geperst
Vers gehakte peterselie 
1 citroen
1 rode puntpaprika
Paar olijven
3 grote aardappels in plakjes

Bereiding:
Maak de vis goed schoon en laat uitlekken. Rasp de ui en tomaat en meng met de fijngeperste knoflook en tomatenpuree. Meng de kruiden met olijfolie en doe de helft bij het tomatenmengsel. Bij de andere helft doe je sap van een halve citroenm, marineer hier de visfilets in. Kook de aardappelschijven 3 minuten voor en giet af. 
Neem een tajine en vet in met olijfolie, leg hierin de aardappelschijfjes en paprika in ringen. Voeg het tomatenmengsel toe en meng goed. Leg hierop de vis en doe er nog wat citroenplakjes op en de olijven.

Zet 30-45 minuten op 220 graden in de oven. Eet dit met Marokkaans brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten