woensdag 25 juli 2018

Witte chocolademuffins


Ik ben gek op het maken van muffins, omdat ze zo simpel en snel klaar zijn. Voor het beste resultaat mix je de ingrediënten niet, maar roer je ze door elkaar en laat je er klontjes in. Dat is HET geheim voor goede muffins met de juiste structuur en vorm.
Deze met witte chocolade zijn lekker zoet en zien er door de decoratie mooi uit.


Ingrediënten voor 18 stuks:
375 gr bloem

3 eieren
225 ml melk
4 tl bakpoeder
75 gr gesmolten boter
2 zakjes vanillesuiker
150 gr suiker
Snufje zout
100 gr witte chocolade (gehakt of geraspt)


Bereiding:

Zeef bloem met bakpoeder en meng het met de suiker, zout en vanillesuiker. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinbakplaat in of doe er muffinvormpjes in. Meng de melk met het ei en klop het een beetje los. Voeg toe aan het bloemmengsel en doe ook de gesmolten boter erbij. Roeren met een vork of garde (VOORAL NIET MIXEN!!) en laat het een beetje klonterig beslag. Schep dan de chocolade erdoor en schep de vormpjes vol (dit is voor 18 stuks). Bak ze 20-25 minuten tot ze gaar zijn.

Versier na het bakken met gesmolten witte en/of bruine chocolade.

2 opmerkingen: