zaterdag 9 juli 2016

Aardbeientiramisu


De aardbeien liggen alweer een tijdje in de winkels en ze zijn heerlijk in een lekker toetje. Deze tiramisu maak ik al jaren en is heerlijk fris en zoet, bijna een gebakje! Ik maak deze tiramisu in verschillende vormen: in (wijn)glazen, in een cakevorm bedekt met plastic folie, die je na het opstijven omdraait of in een gewone glazen (oven)schaal. Ik heb een video gemaakt van hoe je de tiramisu in glazen kunt maken.Bekijk de video op mijn youtubekanaal:


Ingredi├źnten voor een glazen schaal van 25x25cm of een cakevorm of 6 glazen:
1 pak lange vingers
200 ml melk
250 gr mascarpone
4-6 el poedersuiker
200 ml slagroom
(1 zakje vanillesuiker)
1 bakje aardbeien
(amandelschaafsel)

Bereiding:
Mix de slagroom stijf met de vanillesuiker en klopfix. Klop hier de mascarpone en 4-6 el poedersuiker door (proef of het naar jou smaak zoet genoeg is). Dompel de lange vingers kort in melk en leg ze in een schaal (ik heb een standaard vierkante glazen ovenschaal gebruikt). Snijd de helft van de aardbeien in kleine stukjes en meng door de room. Schep de helft van de room op de lange vingers en strijk het glad. Hierop weer een laag in melk gedompelde lange vingers gevolgd door de rest van de room. Garneer met plakjes aardbei en eventueel amandelschaafsel en laat een nacht in de koelkast opstijven.

Gebruik je glazen dan doe ik een andere volgorde en laat ik de aardbeien en room los van elkaar. Bekijk de video om te zien hoe je die opmaakt!

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Slagroomversteviger, zijn blauwe zakjes van dr oetker.staan bij de bakproducten in de supermarkt. Groetjes ellouisa

      Verwijderen