vrijdag 2 januari 2015

American pancakes


Deze pannenkoekjes zijn supersimpel en heel snel gemaakt. Je kunt ze bij het ontbijt eten of tussendoor, wanneer jij wilt. Ik gebruik het recept van Nigella Lawson en dat werkt perfect. Je kunt er nog blauwe bessen doorheen doen of rozijnen, maar naturel zijn ze ook lekker. Met stroop bijvoorbeeld of poedersuiker.




Ingredienten voor ongeveer 12 stuks:
225 gr bloem
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
1 tl suiker
2 grote eieren, losgeklopt
30 gr gesmolten boter (afgekoeld)
300 ml melk
Boter om in te bakken

Bereiding:
Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop de eieren los met de boter en melk en klop of mix dit met de bloem tot een dik beslag. Ik gebruik dan een maatbeker om het beslag in de pan te doen (is een tip van Nigella). Verhit een goede koekenpan met anti-aanbaklaag (bijv. van tefal) en laat een klontje boter erin smelten. Schenk met de maatbeker kleine hoopjes in de pan, die uitlopen tot pannenkoekjes. Bak ze een paar minuten op hoog vuur tot er bubbeltjes in verschijnen, draai ze dan om en bak nog 1 minuut aan die kant.

8 opmerkingen: