zaterdag 10 januari 2015

Ananas-kokostulband

Deze tulband is heerlijk zacht en fris en makkelijk te maken. Zorg wel dat je je tulbandvorm goed invet en bestrooit met bloem of paneermeel, zodat hij makkelijk uit de vorm komt.
Ingredienten:
125 gr boter
125 gr suiker
3 eieren
125 gr bloem
75 gr maizena
1 geraspte appel
1 zakje bakpoeder
50 gr kokos
1 zakje vanillesuiker
Garnering:
Half potje ananasjam, verwarmd
Kokos

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een creme. Mix dan een voor een de eieren erdoor. Meng bloem met de maizena en bakpoeder en mix dit ook erdoor. Schep dan de kokos en appel door het beslag. Giet het in een ingevette bakvorm (springvorm of tulband) en bak hem gaar in ongeveer 40-50 minuten onderin de oven.
Na het bakken laten afkoelen. Een keer doormidden snijden en de binnenkant vullen met ananasjam. De helften weer op elkaar zetten, de buitenkant bestrijken met ananasjam en bestrooien met kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten