woensdag 7 januari 2015

Appelcake

Deze cake is lekker zacht en lucht met bovenop een laagje geraspte appel en tenslotte een zoet kaneel of koekkruidenlaagje. Ik vind het zelf met koekkruiden het lekkerst en het mooiste resultaat krijg je met een springvorm van 24 cm grootte. 
Ingredienten:
125 gr boter
125 gr suiker
3 eieren
250 gr bloem
3 el melk
1 zakje bakpoeder
3 appels
Verder:
1 ei, gesplitst
50 gr suiker
30 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneel of koekkruiden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in (22 cm of 24 cm).
Mix de boter met de suiker tot een crème. Mix dan een voor een de eieren erdoor tot een luchtige massa. Zeef bloem met het bakpoeder en mix dat er ook door, samen met de melk. Schep het in de springvorm (foto1). Schil en rasp de appels en verdeel dat over het beslag in de vorm (foto2). Klop het eiwit stijf met 1 tl suiker. Klop de eidooier met de rest van de suiker schuimig. Zeef bloem met bakpoeder en kaneel of koekkruiden. Schep voorzichtig het eiwit door het eigeelmengsel en vooral niet roeren!! Zorg dat het luchtig blijft. Zeef het bloemmengsel erboven en schep het er ook voorzichtig door (dus weer NIET roeren). Verdeel dit over de geraspte appel in de springvorm (foto3) en zet hem in het midden van de oven. Bak hem in 60 tot 70 minuten gaar. Bestrooien met poedersuiker voor serveren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten