zaterdag 31 januari 2015

Bloemkool-broccoligratin

Mijn zoontje is dol op bloemkool en broccoli, dus we eten het vaak. Maar om het elke keer gewoon gekookt te serveren vind ik maar saai. Ik maak er vaak een kaassaus bij (zelfgemaakt), maar deze gratin met beide groentes is ook heerlijk. Net weer even wat anders.
Ingredienten:
Bloemkool en broccoli in roosjes (hoeveelheid naar smaak)
Zout
1 el boter
1 el bloem
250 ml koude melk
50 gr geraspte kaas, vers
Half bouillonblokje tuinkruiden
1 tl mosterd
Zout en peper
Versgehakte peterselie

Bereiding:
Kook de bloemkool- en broccoliroosjes in water met zout beetgaar. Giet ze af en leg in een ovenschaal. Maak de saus door de boter te smelten, voeg dan de bloem toe en roer goed. Laat op laag vuur onder constant roeren een minuut of 2 bakken, Doe dan de koude melk er in delen bij en roer steeds goed. Breng aan de kook en blijf roeren. Doe dan de kaas erbij, het bouillonblokje en de peterselie. Laat de kaas smelten en het bouillonblokje oplossen en breng de saus dan op smaak met zout en peper. Giet over de bloemkool en broccoli en strooi er desgewenst nog wat kaas over. Zet een kwartiertje in een oven van 220 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen