donderdag 26 mei 2016

Brownies


Ook dit recept haal ik weer eens naar boven. Ik had het al een tijd niet meer gemaakt, werd weer eens tijd! Want wie is er niet gek op brownies? Of chocolade in het algemeen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen enorme chocoladefreak ben zoals veel vrouwen wel zijn, maar ik vind het wel lekker hoor. En ik bak er ook toch wel graag mee. Brownies zijn dan een van mijn favorieten.Als kind bakte ik ze met een pak uit de winkel, maar zelfgemaakt zijn ze veel lekkerder. 

Ik gebruik het recept van Nigella Lawson, uit het boek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw. Echt een aanrader dat boek! Nu ik het erover heb, bedenk ik me weer dat ik te weinig uit mijn kook- en bakboeken maak, terwijl ik er zoveel heb! En die van Nigella zijn toch wel erg leuk om in te kijken, net als haar video's trouwens. Bestel het boek ook bij bol.com: Hoe word ik een goddelijke huisvrouw.Ingredienten voor een bakvorm van 25x30 cm:

375 gr boter 
375 gr pure chocola 

6 eieren 
2 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker 
350 gr suiker 
225 gr bloem 
Snufje zout 
200 gr gehakte noten (hoeft niet perse)

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden (hetelucht 160) en bekleed je vorm met bakpapier (ik had dit de eerste keer niet gedaan en alles bleef plakken, dus wel doen, alleen invetten is niet voldoende!). Laat boter en chocola smelten in een pannetje of magnetron. Klop in een kom de eieren met suiker en vanille. Laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert. Voeg daarna de bloem en noten toe en klop tot je een glad beslag hebt. Doe het beslag in de vorm en zet in de oven. Bak ± 25 minuten. 

* De brownies zijn klaar als de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is: een erin gestoken mes moet net niet droog eruit komen. Niet te lang bakken, dan worden ze droog!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten