zondag 18 januari 2015

Chocolade-sinaasappelcake

Een overheerlijke cake met een combinatie van heerlijke chocolade en frisse sinaasappel mmmmm. Ik weet nog dat ik deze cake voor het eerst maakte, met nog weinig ervaring en creativiteit volgde ik het voorgeschreven recept. Het glazuur was niet te eten, de cake nog wel, maar zag er gewoon niet zo mooi uit. Jaren later maakte ik hem nog eens en nu ziet hij er een stuk mooier uit, en de smaak is nog beter!
Ingredienten:
175 gr boter
175 gr suiker
175 gr bloem
3 eieren
1 tl bakpoeder
40 gr cacao
2 el melk
Geraspte schil van een halve sinaasappel
3 el sinaasappelsap (vers van de sinaasappel)
Garnering:
Gesmolten chocolade

Bereiding:
Mix de boter en suiker tot een luchtige creme. Mix de eieren erdoor tot de suiker is opgelost en je een luchtige creme krijgt. Zeef het bloem met bakpoeder en voeg dit toe aan het mengsel. Goed mixen tot je een mooi romig beslag hebt. 
Verdeel het beslag in tweeen en doe het in twee kommen. Voeg aan het ene deel de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en klop dit goed luchtig erdoor. Aan het andere deel de cacao en melk toevoegen (eventueel wat meer als het te dik is) en ook goed luchtig doorkloppen. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een kleine bestillavorm of rechthoekige vorm in. Doe eerst het sinaasappelbeslag erin en dan het chocoladebeslag erop. Ga met een vork erdoorheen voor een marmereffect. Zet de vorm 40 minuten in het midden van de oven en laat na het bakken afkoelen. Versier met gesmolten chocolade.
Je kunt ook een rechthoekige bakvorm nemen en dan vierkantjes of ruitjes snijden uit de cake.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen