dinsdag 6 januari 2015

Djaj mhammar (Marokkaanse gebraden kip)

Djaj mhammar (gebraden kip)

Ik maak mijn Marokkaanse kip op twee manieren, de ene uit de oven met olijven (zie andere recept) en deze, gebakken in de pan. Beiden zijn heerlijk met warm Marokkaans brood, zelfgemaakte frietjes (zacht!) en een salade erbij. Je kunt dit ook met kipstukken maken  of een halve kip nemen als je met niet zo veel mensen bent. Ik neem zelf altijd een hele en wat over is verwerk ik de volgende dag ergens anders in (rijst met kip en groenten bijv.).
Ingredienten:
1 kleine kip (gewicht liefst minder dan 1 kilo)
1 ui, geraspt
1 tomaat, zonder zaadjes en pitjes, geraspt
2 knoflook
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gember
1/2 tl kurkuma
Zout en zwarte peper
Half bosje verse peterselie fijngehakt
Half bosje verse koriander, fijngehakt
Boter en olie om te bakken
200 ml water

Bereiding:
Maak de kip goed schoon en doe in een braadpan. Voeg de kruiden, ui, tomaat, knoflook en water toe en breng aan de kook. Laat de kip in een uur gaar stoven, draai hem wel elk kwartier even om. Daarna in een vergiet uit laten lekken en de saus op hoog vuur laten inkoken tot een mooie jus. Verhit dan in een grote koekenpan een eetlepel boter en 2 el olijfolie. Bak de kip hierin aan alle kanten goudbruin. Bak ondertussen frietjes en serveer de kip met de frietjes en saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten