vrijdag 9 januari 2015

Gevulde aardappels

Deze gevulde aardappels zijn een leuke variatie op standaard gekookte aardappels bij je maaltijd. Ze zijn niet moeilijk te maken en met de vulling kun je afwisselen. Neem wel kruimige aardappels en geen vastkokende.
Ingredi├źnten voor 4 aardappels: 
4 kruimig kokende aardappels (middelgroot) 
1 bekertje creme fraiche 
Zout en peper 
Gehakte basilicum 
Geraspte kaas (vers) 

Bereiding: 
Was de aardappels goed, maar laat de schil eraan zitten. Leg op een stukje aluminiumfolie en bestrooi met zout en peper. Vouw de folie dicht om de aardappel en leg ze een uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als ze gaar zijn (even met een mes erin steken om te controleren), af laten koelen. 

Snijd de aardappels dan in de lengte doormidden en schep voorzichtig de aardappelvulling eruit, laat de schil heel zodat je een soort schaaltje krijgt. Meng de aardappelvulling met creme fraiche, basilicum en geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Schep in de aardappelschillen en zet nog een kwartiertje op 225 graden in de oven. 

* Je kunt i.p.v. creme fraiche en geraspte kaas ook philadelphia gebruiken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten