vrijdag 2 januari 2015

Kersentiramisu

Voor degenen die mij al langer volgen een oude bekende :) Een heerlijke variatie op debekende tiramisu met koffie en lange vingers is deze kersentiramisu. Let op dat je geen kersen uit een pot gebruikt, maar echte vlaaivulling. Je kan het ook in glazen maken (breek de lange vingers dan in stukjes).
Ingredienten:
1 pak lange vingers
1 bakje mascarpone of mon chou(250 gr)
1 pakje slagroom (200ml/gr)
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
1 zakje klopfix
1 kopje (chocolade)melk
1 blik vlaaivulling kersen

Bereiding:
Klop de slagroom stijf met de vanillsuiker en klopfix. Klop de mascarpone los met de suiker en meng door de slagroom heen tot je een egaal mengsel krijgt. Doop de lange vingers in de (chocolade)melk en leg ze op de bodem van een schaal. Smeer hierover de room. Dan weer een laagje lange vingers gevolgd door de room. Verdeel de vlaaivulling erover en strijk mooi glad. Dan minstens 6 uur laten opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen