dinsdag 6 januari 2015

Kipkoekjes met chilidip

Deze "koekjes" maak ik zo'n beetje hetzelfde als de kipburgers die al op mijn blog staan. Alleen dan wat kleiner zodat het meer koekjes zijn. Lekkere hapjes voor bij de soep! Je kunt uiteraard variĆ«ren met de kruiden, maar deze mix vind ik wel erg lekker zo. 
Ingredienten:
500 gr kipfilet
1/2 ui in grove stukken
1 knoflook
Paar takjes peterselie
1 tl zout
1 tl peper
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
1/2 tl kurkuma
2 el olijfolie
Extra olie om te bakken
Voor de dip:
1 el mayonaise
1 el chilisaus
1 el yoghurt

Bereiding:
Doe alles samen in een hakmolen of keukenmachine en maal tot kipgehakt. Maak er kleine burgertjes van (je handen even invetten met olie) en bak ze dan in een dun laagje olie aan beide kanten goudbruin en gaar. Meng de ingredienten voor de dip en serveer samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen