zondag 15 april 2018

Koekjes met caramel


Deze koekjes zijn heerlijk als je van caramel houdt. Ik maak tegenwoordig zelf karamel, maar je kunt ook caramelpasta van het merk bebogeen gebruiken. Het staat bij het zoete broodbeleg (jam, pindakaas etc.). Je kunt het verwarmen en het is dan heel makkelijk te gebruiken. Daarna stijft het vanzelf weer een beetje op. De koekjes kun je in alle vormen maken die je wilt: ovaaltjes, rondjes of vierkantjes.


Ingredienten:

125 gr boter
2 el olie
125 gr poedersuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje bakpoeder
1 eigeel
ongeveer 400 gr bloem
Caramelpasta (bebogeen) of zelfgemaakte karamel
Gehakte amandelen (gebakken) of hazelnoten

Bereiding:
Meng boter, olie, poedersuiker, het ei, de vanillesuiker, bakpoeder en bloem tot een deeg. Rol dit uit en steek er vormpjes uit naar keuze.
Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt eigeel. Bak ze op 175 graden goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de bebogeen/caramelpasta. Plak twee koekjes aan elkaar met een beetje caramel. Haal ze dan met de zijkanten door de warme caramel en dan door de gehakte nootjes.

4 opmerkingen:

  1. Hallo. Ik wou weten hoe lang ze gebakken moeten worden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hèy ellouisa
    Ik heb en vraagje.
    Waarom valt me deeg uit elkaar?

    Mvg ,

    Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. het is waarschijnlijk te droog. Elke bloem is anders dus waarschijnlijk had je iets minder bloem nodig.

      Verwijderen