Koekjes met caramel
Ingredienten:
125 gr boter
2 el olie
125 gr poedersuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1/2 zakje bakpoeder
1 eigeel
ongeveer 400 gr bloem
Caramelpasta (bebogeen) of zelfgemaakte karamel
Gehakte amandelen (gebakken) of hazelnoten
Bereiding:
Meng boter, olie, poedersuiker, het ei, de vanillesuiker, bakpoeder en bloem tot een deeg. Rol dit uit en steek er vormpjes uit naar keuze.
Leg op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt eigeel. Bak ze op 175 graden goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de bebogeen/caramelpasta. Plak twee koekjes aan elkaar met een beetje caramel. Haal ze dan met de zijkanten door de warme caramel en dan door de gehakte nootjes.
Hallo. Ik wou weten hoe lang ze gebakken moeten worden
BeantwoordenVerwijderenOngeveer 10-15 minuten
VerwijderenHèy ellouisa
BeantwoordenVerwijderenIk heb en vraagje.
Waarom valt me deeg uit elkaar?
Mvg ,
Sarah
het is waarschijnlijk te droog. Elke bloem is anders dus waarschijnlijk had je iets minder bloem nodig.
Verwijderen