zaterdag 24 januari 2015

Kokoshoedjes

Ik heb me rot gezocht naar een foto van de eerste keer dat ik deze koekjes maakte, maar ik kan hem niet meer vinden. Het waren toen net gebakjes, niet goed gaar van binnen en heel groot haha. Na wat meer ervaring heb ik ze toen enige tijd later weer gemaakt en het recept enigszins aangepast. Hiermee lukken ze wel goed en ze zijn heerlijk!
Ingredienten voor ongeveer 45 stuks:
2 eieren
100 gr roomboter op kamertemperatuur (GEEN smeerboter gebruiken!)
250 gr kokos 
150 gr suiker 
2-3 el jam naar keuze (ik heb aardbeienjam gedaan)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de eieren en de suiker in een kom schuimig. Voeg dan de kokos en boter toe en roer dit goed. Maak hiervan gelijke bolletjes (grootte tussen olijf en walnoot in) en druk hierin een klein kuiltje. Doe hierin een klein beetje jam met behulp van een theelepeltje. Bak ze in ongeveer 12 minuten in het midden van de oven. Laat ze hierna goed afkoelen voordat je zet van de bakplaat af haalt, anders vallen ze uit elkaar.

5 opmerkingen:

 1. Hoi ellouisa deze koekjes waren heerlijk alleen wel weer wat bloem toegevoegd maar aan de bovenkant bleven ze wit? Hoor t dat zo zie bij jouw dat ze wel iets bruin va kleur zijn aan de bovenkant?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt ze horen iets te kleuren, je had ze denk ik iets langer kunnen bakken. Maar ben blij dat je ze lekker vond!

   Verwijderen
  2. Ja klopt ze horen iets te kleuren, je had ze denk ik iets langer kunnen bakken. Maar ben blij dat je ze lekker vond!

   Verwijderen
 2. Volgende keer doe ik dan alleen bovenwarmte om ze iets extra te kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is gelukt!!
  Ze waren heerlijk!
  Bedankt
  Groetjes Maurien

  BeantwoordenVerwijderen