woensdag 7 januari 2015

Kokoskoekjes met chocolade

Deze koekjes zijn heerlijk en makkelijk te maken. Ik gebruik bij chocolade als garnering vaak een mengsel van melkchocolade en pure chocolade, niet alleen voor de smaak (puur is te sterk en melk te zoet), maar ook voor de kleur. Kokos koop ik bij Turkse/Marokkaanse/Chinese winkels, is veel goedkoper dan die kleine bakjes in de supermarkt.
Ingredienten:
125 gr roomboter
1 eidooier
1 vanillesuiker
100 gr suiker
200 gr bloem
Mespuntje bakpoeder
3 el kokos
Garnering:
100 gr pure chocolade
100 gr melkchocolade
1 el zonnebloemolie
Kokos


Bereiding:
Snijd de boter in blokjes en meng met de suiker, vanillesuiker, eigeel en kokos. Voeg dan de bloem met bakpoeder toe en kneed tot een deeg. Maak van het deeg bolletjes ter grootte van een cherrytomaatje en druk plat tot een rondje. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten op 180 graden of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen en smelt ondertussen de chocolade met de olie au bain marie of in de magnetron. Dompel de koekjes voor de helft in de chocolade en dan in de kokos. Leg ze dan op een bakplaat of schaal met bakpapier (zo kun je ze er makkelijk af halen) en laat in de koelkast de chocolade hard worden.

3 opmerkingen:

  1. Hoeveel stuks krijg je uiteindelijk met dit recept ? Ziet er goed uit 👏

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoelang blijven deze koekjes goed? Wil ze maken voor vrijdag

    BeantwoordenVerwijderen