woensdag 7 januari 2015

Kourapiedes (Griekse poedersuikerkoekjes)

Deze simpele, maar overheerlijke koekjes worden in Griekenland met kerst gemaakt en smelten op je tong. Gebruik voor het lekkerste resultaat goede roomboter en zorg dat deze op kamertemperatuur is, zodat je hem goed kunt opkloppen.
Ingredienten voor ongeveer 25 stuks:
125 gr roomboter
2 el poedersuiker
1 zakje vanillesuiker of een halve theelepel vanille extract (geen aroma, dat is zo kunstmatig)
1 eidooier
150 gram bloem
½ tl bakpoeder
Garnering:
150 gr poedersuiker

Bereiding:
Mix de boter met de poedersuiker en vanillesuiker licht en romig (8-10 minuten). Voeg de eidooier en bloem met bakpoeder toe en mix het goed. Je krijgt nu een heel zacht en wat plakkerig deeg. Neem een plastic zakje of en stuk plastic folie en verpak het hierin. Druk het plat en laat een half uur in de koelkast rusten. Maak er dan bolletjes van (zo groot als een cherrytomaatje) en vorm hier maantjes van. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 15-20 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen en bedek ze dan met een laagje poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten