Limoencake

Ik ben dol op de frisse smaak van citrusvruchten: sinaasappel, citroen of limoen, heerlijk gewoon. Ik maak dan ook regelmatig een cake met een van deze vruchten. In combinatie met de suiker, geeft dat een heerlijk friszoete smaak. Het recept voor de sinaasappelcake had ik al geplaatst. Deze is met limoen en ook superlekker. 

Voor deze cake heb ik een reerugvorm gebruikt, maar je kunt ook een gewone cakevorm nemen of een springvorm van 24 of 26 cm.
Ingredienten:
170 gr boter op kamertemperatuur of olie
140 gr suiker
140 gr bloem
3 eieren
Half zakje bakpoeder
2 limoenen, geraspt en uitgeperst
Poedersuikerglazuur (100 gr poedersuiker met wat druppels water)

Bereiding:
Mix de boter of olie met de suiker schuimig of tot een creme. Voeg eieren toe en mix erdoor. Bloem met bakpoeder erbij en tenslotte de limoenrasp en limoensap. Schep in een ingevette bakvorm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 30-50 minuten (afhankelijk van de vorm).
Na het bakken versieren met poedersuikerglazuur.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten