donderdag 10 augustus 2017

Marokkaanse aardappelkoekjes - maakouda


Deze heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes zijn simpel te maken en weer een leuke variatie met aardappels. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie moet je wel voor twee dingen zorgen: meng altijd een ei door de aardappels en zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.

Ik maak ze simpel met aardappel, ui en kruiden, maar je kunt er ook nog paprika aan toevoegen als je wilt. Ik serveer ze met sperzieboontjes op z'n Marokkaans (roerbakken met knoflook, peper, komijn en peterselie) en kip of vlees.
Ingredienten:
500 gr aardappels, geschild en in stukken
1 ei
Zout en peper
1 ui, geraspt of heel fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
Paar takjes verse peterselie en koriander, fijngehakt
Bloem

Bereiding:
Kook de aardappelstukken in water met zout gaar, giet goed af en stamp fijn (geen boter of melk toevoegen!!). Meng het ei erdoor. Je krijgt zo een stevige puree, maak hem vooral niet te fijn en voeg geen vocht toe. Fruit de ui met de knoflook en kruiden en voeg toe aan het aardappelmengsel. Meng goed door elkaar en laat afkoelen.

Maak er dan koekjes van, haal door de bloem en bak in een laag olie aan beide kanten goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen