vrijdag 9 januari 2015

Mchaouek (Amandel-kerskoekjes)

Lekkere Algerijnse amandelkoekjes met een geconfijte kers in het midden. Makkelijk te maken!
Ingredienten voor 40 stuks: 
250 gr amandelpoeder (of gepelde amandelen, gemalen tot poeder)   
100 gr poedersuiker   
2 eigelen 
1-2 el mazhar  (oranjebloesemwater)
Verder: 

2 eieren, losgeklopt 
150 gr amandelen, gepeld, gebakken en gemalen (iets grover dan poeder) 
1 bakje geconfijte kersen 

Bereiding: 

Meng het amandelpoeder met de poedersuiker, eigelen en mazhar. Vorm er een bol van. Maak hier kleine bolletjes van (iets groter dan een olijf). Haal die door ei en rol dan door de amandelen. Druk ietsjes plat en duw een kuiltje in de bovenkant met je vinger. Bak ze op 175 graden voor 15 minuten. Hierna een stukje kers in het kuiltje doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen