vrijdag 2 januari 2015

Peanutbuttercookies


Lekkerrrr zijn deze pindakaaskoekjes, en zo makkelijk te maken! Laat je niet afschrikken door de pindakaas, door de suiker smaakt het echt niet meer als een boterham met pindakaas. Amerika is trouwens een van de grootste exporteurs van pindakaas en op 24 januari is het daar nationale pindakaasdag!

In Amerika worden de meeste koekjes gemaakt met dit soort deeg, dik en plakkerig, dat je alleen met behulp van twee lepels op je bakplaat kunt krijgen. Je maakt dus geen bolletjes of schijfjes, maar schept hoopjes op je bakplaat, die vanzelf uitlopen tot koekjes. Pas wel op dat je niet te grote hoopjes maakt, dan krijg je enorme koeken (tenzij je dat wilt natuurlijk).


Ingredienten voor 12-15 stuks:
2 volle eetlepels pindakaas
Handje pinda's, grof gehakt
60 gr roomboter
50 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
60 gr lichtbruine basterdsuiker
60 gr kristalsuiker
1 ei
Evt. 50 gr grofgehakte chocolade

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht op 160 graden). Mix de pindakaas met de boter, suiker en ei. Meng bloem met bakpoeder en voeg toe aan het pindakaasmengsel. Voeg de pinda's toe en meng goed. Je krijgt dan een dik en plakkerig deeg. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met twee eetlepels 12-15 hoopjes op de bakplaat (afhankelijk van de grootte van je bakplaat, ze lopen uit tot ongeveer 10 cm doorsnede, dus let goed op, liever in 2 keer bakken dan dat je een grote koek krijgt). Bak ze 10-12 minuten goudbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten