woensdag 7 januari 2015

Pistachecake

Deze cake is gebaseerd op een recept uit een boekje, maar heb het helemaal omgegooid naar mijn eigen smaak. Het is een zachte, zoete cake die een dag na het bakken eigenlijk nog lekkerder smaakt. 
Ingredienten:
175 gr bloem
200 ml zonnebloemolie
200 gr suiker
1 vanillesuiker
4 eieren
1 zakje bakpoeder
50 gr pistachenoten (gepeld gewogen), fijngemalen
Garnering:
2 el fijngemalen pistachenoten
1 el kokos
3 el honing

Bereiding:
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren even goed los. Mix dan de olie erdoor. Meng bloem met bakpoeder en pistachenoten en mix dit er ook door. Giet in een ingevette bakvorm van 28 cm doorsnede of een rechthoekig bakblik van 25 bij 30 cm en bak op 175 graden (hetelucht 160 graden) voor 30-40 minuten. Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm. Bestrijk met verwarmde honing en bestrooi met de kokos en pistache. Snijd in vierkantjes of ruitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen