Scones


Ik maakte jaren geleden voor het eerst scones en ze waren lekker, maar de foto hier zag er niet uit hihi. Het duurde even, maar nadat ik een heerlijke scone at in een koffietentje wilde ik ze zelf ook weer eens maken. En dat is eigenlijk zo gepiept! 5 minuutjes voor het deeg, nog geen kwartier bakken en je hebt heerlijke warme scones voor bij de thee! Geklopte room en jam erbij en smullen maar!

Je kunt ze serveren bij een high tea (of gewoon bij de thee ;-)), maar ik maakte ze voor het ontbijt, ook superlekker! Misschien een ideetje voor een zaterdag- of zondagmorgen?


Ingrediënten:
350 gram bloem
12 gr bakpoeder
Snufje zout
50 gr koude roomboter in blokjes
2 el suiker
175 ml melk

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200).

Meng bloem met de bakpoeder en zout en zeef het (dit is belangrijk voor de luchtigheid, dus zeker doen!). Wrijf de boterblokjes er met je handen door tot een kruimelige massa. Roer dan de suiker erdoor. Voeg 150 ml van de melk toe en meng snel met je handen tot een samenhangend deeg. Het moet iets plakkerig zijn en zacht. Bebloem je handen en je aanrecht en druk hierop het deeg uit tot 3 cm dikte. Steek hier rondjes uit met een uitsteekvorm of een glas van ongeveer 6 cm doorsnede. 

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de overige melk.
Bak ze 12-15 minuten in het midden van de oven en serveer ze warm met geklopte room, jam en boter.
  • Belangrijk: het deeg niet kneden, slechts kort tot het samenhangend is, anders worden de scones taai!

Reacties

Populaire recepten