zaterdag 24 januari 2015

Slilat (mandjesbonbons)

Deze mandjes zijn makkelijk te maken en staan ook nog eens superleuk!! Het lijkt veel werk, maar dat valt mee. Knip van tevoren je lintjes op maat en zet je vormpjes vast klaar, dan kun je ze makkelijk vullen met behulp van een maatbeker.
Het idee heb ik van "Cookie".

Ingredienten voor 35-40 stuks:
150 gr melkchocolade
150 gr pure chocolade
2-3 el zonnebloemolie
Handje rozijnen
Handje nogatine
Handje cornflakes
Hele hazelnoten
Lint
Bonbonvormpjes (aluminium of papier)

Bereiding:
Smelt de chocolade samen met de olie au bain marie.
Snijd ondertussen de rozijnen in kleine stukjes en breek de cornflakes ook tot kleine stukjes. Meng met de nogatine en dan de chocolade erdoor mengen.
Knip je lint in stukjes van 5-6 cm en zet je bonbonvormpjes klaar. Doe de chocolade in de bonbonvormpjes (ik doe dat met een maatbeker, ik hou het tuitje boven het vormpje en doe dan voorzichtig met een theelepel de chocolade via het tuitje in de vormpjes). Druk er een hazelnoot in en maak dan hengseltjes door de lintjes er ook in te duwen.
Laat ze hard worden in de koelkast.

Voordat je ze eet trek je eerst het lintje eruit, dat gaat heel makkelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen