vrijdag 2 januari 2015

Stroopwafelcake(jes)

Toen mijn nichtje vertelde dat ze tijdens een au-pair jaar in Amerika regelmatig een stroopwafelcake had gebakken, moest ik die natuurlijk ook proberen. Recept gevraagd, gekregen en uitgeprobeerd: een aanrader! De stroop uit de stroopwafels smelt in de cake en zorgt voor een heerlijke smaak. Het proberen waard!!  
Ingredienten:
200 gr roomboter, op kamertemperatuur
150 gr suiker
50 gr bruine basterdsuiker
4 eieren
200 gr bloem
Half zakje bakpoeder
1 tl kaneel
Snufje zout
Zakje kleine stroopwafeltjes

Bereiding:
Mix de boter met de suiker romig en mix dan een voor een de eieren erdoor.
Zeef bloem met bakpoeder en kaneel erboven en mix dit ook erdoor. Snufje zout erdoor mixen (je hebt nu een heel dik beslag, dat hoort zo, anders zakken alle stroopwafelstukjes naar de bodem).

Breek of snijd een aantal van de stroopwafeltjes in kleine stukjes en roer dit door het beslag. Schep dit in een ronde (spring)vorm van 30 cm doorsnede of een rechthoekige bakvorm van 20x30 cm en breek dan de overige stroopwafels in stukjes (of laat ze heel). Verdeel dit over d ebovenkant en zet de cake in een KOUDE oven. Zet dan de oven aan op 175 graden en bak de cake in ongeveer een uurtje gaar (hangt van je oven en de vorm af, als je een kleinere vorm gebruikt wordt hij dikker en duurt het langer voor hij gaar is).

Stroopwafelcakejes
Voor stroopwafelcakejes maak je het beslag op dezelfde wijze, schep ze in muffinpapiertjes die je in een muffinbakplaat hebt gedaan. Druk bovenin een stukje stroopwafel of een heel stroopwafeltje en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen