zondag 22 november 2015

Taaitaai

Het is weer sinterklaastijd, dus heb ik taaitaai gebakken. Echt een simpel recept en lekker! De naam taaitaai komt natuurlijk van de structuur die de koekjes hebben, een beetje taai en je moet er soms zelfs een beetje met je tanden aan trekken om een stukje af te bijten. Ik heb hartjesvormpjes gemaakt, maar je kunt ook bolletjes/staafjes/ poppetjes of wat je maar wil maken.


Ingredienten:
300 gr bloem
1 tl bakpoeder
175 gr honing
4 el gestampte muisjes (broodbeleg)
1 tl kaneel
2 tl koek- en speculaaskruiden
Snufje zout
1 ei, gescheiden
1 tl melk

Bereiding:
Meng  bloem met de bakpoeder, zout en kruiden en zeef het een keer. Voeg het eiwit en de honing toe en meng alles tot je er een bal van kunt vormen. Verpak in plastic folie en laat een half uur in de koelkast rusten. Rol het daarna uit tussen twee stukken plastic folie tot een 1/2 cm dikte en steek er vormpjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier met de melk los en bestrijk de koekjes hiermee. Bak ze in een voorverwarmde oven van 160 graden (hetelucht 150 graden) in ongeveer 12-15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen en bewaar in plastic zak in een afgesloten trommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen