donderdag 22 januari 2015

Turkse ovenschotel met aardappel, tomaat en feta

Deze ovenschotel moet je proberen, echt heerlijk istie! Ik heb het uit een Turks kookboek en er stond bij dat het uit het West Anatolische gedeelte komt, geen idee of dat klopt en hoe het in het Turks heet, wie het weet mag het zeggen :D Het is in ieder geval lekker makkelijk en smaakt super! Had het recept trouwens wel wat aangepast naar onze smaak en de feta bijvoorbeeld niet mee in de oven gedaan, maar er achteraf op gekruimeld. Dat vind ik lekker dan van die warm geworden feta.
Ingredienten voor 3 personen:
8 aardappels in grove stukken
Zout en pul biber (cayennepeper)
1 blik tomatenblokjes
1 ui
1 knoflookteentje
Oregano
Zwarte olijven (bij voorkeur die beetje zongedroogde met pit erin van de Turkse/Marokkaanse winkels)
Stukje Turkse feta

Bereiding:
Kook de stukken aardappel in water met zout beetgaar en giet ze af. Leg ze in een ingevette ovenschaal en verdeel de olijven ertussen. Fruit in een koekenpan de ui met knoflook en wat zout en pul biber. Laat de tomaten een beetje uitlekken in een zeef en voeg toe aan het uimengsel. Doe er oregano bij en breng op smaak met zout en pul biber (je kan het zo pittig maken als je zelf wilt). Laat dit een minuut of 10 pruttelen en verdeel dan over de aardappels. Sprenkel er nog wat olijfolie over en zet in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200). Bak zo'n 20-30 minuten en verdeel er daarna wat stukjes feta over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen