Vleesspiesjes met rijst en kerriesaus

Ik las eens in een kookboek een recept voor deze spiesjes. Lang nagedacht over wat ik erbij zou serveren en ben toen op het volgende uitgekomen. Een heerlijke combi van vlees, rijst, zoete rozijntjes en ananas en een kruidige kerriesaus.
Ingredienten:
500 gr vlees in blokjes (ik heb kalfsvlees gebruikt)
1 ui
Knoflook (poeder of 1 uitgeperst teentje)
Zout en zwarte peper
3 el olie
Kerriepoeder
Citroensap
Gember
Komijn
1 courgette
1 rode paprika

Rijst
Snufje saffraan
Handje rozijnen

Voor de saus:
1.5 el kerrie (madras of massala, van goede kwaliteit)
125 ml creme fraiche
100 ml water
Zout en peper

Verder:
1 klein blikje ananasstukjes
Vers gehakte koriander en peterselie

Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en meng met de olie, gesnipperde ui, zout, peper, 1 tl gember en 1 tl komijn en 1 el kerrie. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Rijg alles om en om aan satestokjes en bak deze in een pan goudbruin en gaar.
Wat nog over is van de marinade en de groenten, kun je even roerbakken.

Kook ondertussen de rijst met zout en een snufje saffraan gaar. De rozijnen week je in water en de koriander hak je fijn. De helft van de koriander en peterselie doe je door de rijst, samen met de rozijnen.

Maak de kerriesaus door in een pannetje de kerrie in een beetje olie te bakken. Voeg de creme fraiche en het water toe en laat dit even pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en roer hierdoor de stukjes ananas en de overige koriander en peterselie.


* Ik heb steeds zakjes kerriesaus gebruikt, maar ben nu een beetje af van de zakjes, dus aan jou de keuze: een zakje of zelfgemaakte kerriesaus.

Reacties

Populaire recepten