zondag 18 januari 2015

Witte chocolade-notenkoekjes

Deze koekjes heb ik gebaseerd op de marmerkoekjes die ook op mijn blog staan. Heerlijke koekjes met chocolade en noten (walnoot, pinda en amandel). Deze vallen gegarandeerd in de smaak!
Ingredienten:
250 gr amandelen, gepeld en gebakken
250 gr ongezouten pinda's
1 blikje gecondenseerde melk
Half pakje kokosbiscuitjes (nizza van verkade)
1 el cacao
1/2 el kaneel
400 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
40 halve walnootjes

Bereiding:
Hak de pinda's en amandelen fijn (mogen grove stukjes in blijven zitten, dat is het lekkerst). Voeg de cacao, kaneel, fijngehakte biscuitjes en gecondenseerde melk toe. Meng dit goed tot een plakkerig geheel.

Druk dit goed uit in een ovenbakplaat. Ik rol het dan nog mooi glad met behulp van een klein rollertje, wel plastic folie erop leggen, anders plakt alles vast. Het is belangrijk dat het goed aangedrukt wordt, omdat de vulling anders niet mooi eruit ziet.
Smelt de helft van de witte chocolade met 1 el olie en smeer dit op de vulling. Laat dit in de koelkast hard worden. Draai de koek dan om en leg terug in de bakplaat (weer op bakpapier). Bestrijk de andere kant (die nu boven ligt) met gesmolten witte chocolade (met 1 el olie). Leg de walnoten erop (je moet er vierkantjes omheen kunnen snijden). Laat dit hard worden in de koelkast. Smelt dan de pure chocolade met 1 tl olie en doe in een boterhamzakje. Knip er een piepklein puntje af en spuit mooie lijntjes over de koek. Laat hard worden en snijd dan met een aardappelschilmesje in vierkantjes.

4 opmerkingen:

 1. Welke witte chocolade gebruikt u?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik meestal eigen merk van ah (delicata) of plus. Dat smelt erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik meestal eigen merk van ah (delicata) of plus. Dat smelt erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe groot is de plaat?

  BeantwoordenVerwijderen