zaterdag 24 januari 2015

Zebracake

Cake met zebraprint!
Een tijd geleden was dit een rage op een van de kooksites waar ik actief ben/was. De ene cake werd nog mooier dan de andere, echt leuk om te zien! Het is even een gevogel met het scheppen van het beslag, maar oefening baart kunst. Die van mij is ook voor verbetering vatbaar, dus ik ga zeker nog een poging wagen om de cake te perfectioneren.
Ingredienten:
1 glas olie
1 glas suiker
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
2 glazen bloem
3/4 glas melk
4 eieren
3 el cacao

Bereiding:
Mix de suiker met de eieren. Voeg de olie, vanillesuiker en melk toe. Mix dan de bloem erdoor en bakpoeder.
Verdeel het beslag in twee delen, het ene deel moet iets meer zijn dan het andere.
Mix door het kleinste deel de cacao en eventueel wat extra melk zodat het vloeibaar genoeg is.

Doe het volgens het volgende filmpje in de ingevette bakvorm (ik heb een ronde (bestilla)vorm van 28 cm gebruikt):


Ik gebruik overigens maatbekers om het beslag te schenken i.p.v. lepels.

Bak in ongeveer 40 minuten gaar op 175 graden. 
Laat afkoelen en besmeer met gesmolten chocolade.

Basisrecept voor de cake heb ik van Faws Ke (Ceuta).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen