zondag 18 januari 2015

Zelfgemaakte vanillevla

Deze vla is heerlijk romig en zacht, niet te zoet en smaakt heerlijk met rode bessen, aardbeien of frambozen.Gebruik hiervoor een echt vanillestokje en geen vanillesuiker voor het beste resultaat.
Ingredienten:
1 vanillestokje
500 ml melk
25 gr custard
30 gr suiker

Bereiding:
Doe de melk in een pannetje (houdt 3 el melk apart). Snijd het vanillestokje open en haal de merg eruit, doe dit bij de melk. Doe ook het stokje erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op middelmatig vuur 5 minuten koken.
Roer de apart gehouden melk los met de custard en de suiker. Haal het stokje uit de melk/
Doe de gekookte melk in een maatbeker en schenk voorzichtig de hete melk bij het custardmengsel terwijl je goed blijft roeren.
Zet dan weer op het vuur en laat op laag vuur langzaam gaar worden, blijf roeren! Dit duurt een aantal minuten. Doe het dan in een schaal en leg er plastic folie op zodat er geen vel op komt.
Laat dit afkoelen en serveer met bijv rode bessen, aardbeien of frambozen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten