maandag 13 augustus 2018

Sesamhoorntjes met honing en amandelen (bliget djel zenzlan)


Deze koekjes zijn altijd erg populair als ik ze maak en dat is eigenlijk niet zo vaak. Afgelopen suikerfeest maakte ik ze weer eens en ze waren als eerste op. Bij dit deeg is het belangrijk om het niet te dik uit te rollen, ze zetten namelijk nog uit in de olie. Wat trouwens ook leuk is, om er rondjes van te maken in plaats van vierkantjes. Dan wordt de vorm net ietsje anders.

Ingredi├źnten voor ongeveer 25 stuks:
200 gr sesamzaad, geroosterd
250 gr bloem
2 eigelen
2 eetl. gesmolten boter
2 tl. kaneel
2 tl. gemalen anijszaad (of stamp in een vijzel)
Lauwe melk om te kneden
Decoratie:
Ongeveer 50 gepelde en gebakken amandelen
500 gr honing
Olie om te frituren

Bereiding:
Meng bloem met  de sesamzaadjes, boter, eigelen, kaneel en anijs. Voeg dan melk toe tot je een samenhangend deeg hebt dat enigszins soepel is. Rol het uit en snij er kleine vierkantjes uit van ongeveer 4 bij 4 cm. Breng twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe en plak deze aan elkaar. Druk het midden ietsje naar beneden. Maak ze zo allemaal af en frituur ze dan gaar.

Verwarm de honing au bain marie. Dompel de koekjes in de warme honing en laat uitlekken. Doe dan nog een hele amandel in beide openingen. 

8 opmerkingen:

  1. Hoeveel melk of je weet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze al lang niet meer gemaakt dus ik durf het niet te zeggen. Ik zou steeds een eetlepel toevoegen tot het genoeg is om een deeg te vormen.

      Verwijderen
  2. Salaam Wa'laykoum Ellouisa,

    Heb je toevallig video van dit recept hoe je de bereidingswijze uitvoert?



    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze gemaakt en ze zijn heel erg goed gelukt! Super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Assalamu allaykum, moet je het deeg kneden of gewoon net als bij koekjes een deegbal vormen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Salaamou 3leykoum ellouisa,
    Hoelang kun je ze ongeveer bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen