donderdag 19 februari 2015

Bliget djel zenzlan (sesamhoorntjes met honing en amandelen)

Deze koekjes zijn niet alleen heerlijk van smaak, maar ook superlekker!! Terwijl ik dit recept plaats, heb ik er meteen weer zin in gekregen! 
Rol het deeg niet te dik uit, want ze zetten nog uit in de olie. En zorg ervoor dat je zonnebloemolie gebruikt, dat is het beste voor deze koekjes.
Ingredi├źnten:
200 gr sesamzaad, geroosterd
250 gr bloem
2 eigelen
2 eetl. gesmolten boter
2 tl. kaneel
2 tl. gemalen anijs
Lauwe melk om te kneden
Decoratie:
Hele gepelde en gebakken amandelen
1 pot Honing
Olie om te frituren

Bereiding:
Maak een deeg dat soepel is. Rol het uit en snij er kleine vierkantjes uit. Breng twee tegenoverliggende punten naar elkaar toe en plak deze aan elkaar met een papje van bloem en water. Maak ze zo allemaal af en frituur ze dan gaar. Dompel ze in de honing en laat uitlekken. Doe dan nog een hele amandel in de opening. 


Dit recept heb ik voor een deel van moeder4, ik heb het een beetje aangepast door precieze hoeveelheden aan te geven. 

5 opmerkingen:

  1. Hoeveel melk of je weet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ze al lang niet meer gemaakt dus ik durf het niet te zeggen. Ik zou steeds een eetlepel toevoegen tot het genoeg is om een deeg te vormen.

      Verwijderen
  2. Salaam Wa'laykoum Ellouisa,

    Heb je toevallig video van dit recept hoe je de bereidingswijze uitvoert?



    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze gemaakt en ze zijn heel erg goed gelukt! Super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen